Vedran Ješe u Stadionu: Zabrinjava energija igrača Hajduka

Foto: snimka zaslona

Aktualno 30. kolo SuperSport HNL-a donijelo je sve gostujuće pobjede, nastavak velike borbe Rijeke i Dinama za prvo mjesto, a Osijek i Lokomotiva vode zanimljivu borbu za četvrto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rudeš je pak i teoretski ispao iz elitnog ranga.

– Igrači Hajduka su potonuli, nije izgledalo dobro, rekao je Vedran Ješe u emisiji Stadion nakon što je splitska momčad upisala peti poraz zaredom u svim natjecanjima. Na praznom Poljudu slavio je Osijek 2:1.

– Nismo očekivali da će doći do ovoga nakon što je Hajduk imao na zimu prednost. Nakon zimske pauze, sve je krenulo naopako. Izgubili su ključne utakmice, ušla je nervoza. Iznenađujuće. Danas su počeli s pet domaćih igrača, ali uz njih treba biti i pet kvalitetnih starijih igrača dok oni ne stasaju. Drago mi je da je Zekić počeo pobjeđivati, počeo je uvoditi mlađe igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O turbulencijama u Hajduku kaže: – Za mene je bilo iznenađenje. Smjenjuju se treneri i sportski direktori, čudno da je Jakobušić otišao. Za klub koji mislim dugoročno jako je to teško ukomponirati ako stalno mijenjaš. Zamjeram mu dovođenje stranaca jer to nisu pojačanja na Hajduk. Treba graditi priču na vraćanju igrača, domaćim kadrom. Ovi igrači su preskupi i ne daju se za klub. Logično je da Hajduk ne traži trenera sad na kraju, Ivanković je najlogičniji potez. Želim mu puno sreće.U posljednjem susretu vodeća Rijeka je u gostima pobijedila Istru 1961 s 2:0. Toni Fruk i Bruno Goda novi su riječki junaci, a sjajnim potezom Marka Pjace je otvorio pobjedničku priču na Drosini.

– Istra je dobro ušla, Rijeka se nije snašla prvi 20 minuta. Na kraju je Pjaca napravio razliku. Teška pobjeda, ali u Rijeci se točno zna što radi, svi su raspoloženi i svi su u formi, tko god da uđe u igru. Sopić ima brze i kvalitetne igrače koji rješavaju i kad im ne ide. Istra ima kvalitetnu obranu, no nedostaje kvalitete prema naprijed. Mislim da tu u budućnosti trebaju dovesti kvalitetnije pojačanje, ističe Ješe.

Dvoboj kumova u Turopolju otišao je na stranu Sergeja Jakirovića. Pobjednički niz nastavili su nogometaši Dinama slavljem u Gorici s 2:0.

– Dosta veliki strah igrača Gorice, veliki respekt. Kad je Dinamo zabio gol došli su sebi, počeli igrati. Puno kvalitetniji Dinamo, vidi se da dižu u formi, peta pobjeda u nizu. Bit će jako zanimljiva utrka do kraja. Nisam baš siguran da će Dinamo i Rijeka dobiti sve ostale utakmice do međusobnog dvoboja. Tko će biti prvak, teško je komentirati, ali Dinamo ima veliko iskustvo. Ono je dosta bitno, naravno, i faktor sreće. Nije lako za prognozirati, smatra Ješe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.