Vekić protiv Konte u reprizi prošlogodišnjeg finala Nottinghama: ‘Odigrala sam najbolji meč ove sezone’

Foto: fah

Najbolja hrvatska i britanska tenisačica, Donna Vekić i Johanna Konta, koje su prošle godine igrale finale na WTA turniru u Nottinghamu, godinu dana poslije borit će se u polufinalu do kojeg je naša igračica stigla pobjedom nad Njemicom Monom Barthel 7-5, 6-1, dok je Britanka svladala Slovenku Dalilu Jakupović sa 6-4, 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osječanka na travi u Nottinghamu brani prošlogodišnji naslov, a prvom pobjedom u trećem dvoboju protiv Barthel probila se do prvog polufinala na WTA turnirima nakon prošlogodišnjeg trijumfa u Nottinghamu.

“Dokazala sam da mi je trava najbolja podloga. Bez obzira na prijašnje dvoboje, ušla sam s puno samopouzdanja u ovaj dvoboj i odigrala najbolji meč ove sezone”, izjavila je Osječanka nakon pobjede nad Barthel.

Protiv Johanne Konte će igrati po četvrti put i tražiti put prema drugoj pobjedi. Od tri prijašnja meča dva su odigrala na travnatoj podlozi prošle godine. Vekić je bila bolja u finalu turnira u Nottinghamu, a Konta u 2. kolu Wimbledona, gdje je slavila sa 10-8 u trećem setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vodile smo žestoke bitke, igrale vrlo neizvjesne mečeve. Nema sumnje da joj trava odgovara i da na njoj igra najbolji tenis. Nadam se da ću i u subotu nastaviti dobro udarati”, najavila je Konta dvoboj s Donnom Vekić.

WTA Nottingham – četvrtfinale

Ashleigh Barty (Aus/1) – Katie Boulter (VB) 6-0, 6-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Johanna Konta (VB/4) – Dalila Jakupović (Slo) 6-4, 6-2

DONNA VEKIĆ (HRV/6) – Mona Barthel (Njem) 7-5, 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.