Vekić: Posebno je biti među osam najboljih na najdražem turniru

epa11464828 Donna Vekic of Croatia in action during her Women's Singles fourth round match against Paula Badosa of Spain at the Wimbledon Championships, Wimbledon, Britain, 07 July 2024. EPA/TOLGA AKMEN EDITORIAL USE ONLY

Donna Vekić je u nedjelju po treći put ušla u četvrtfinale na Grand Slam turnirima, ali je to prvi put učinila na Wimbledonu te je nakon pobjede (6-2, 1-6, 6-4) nad Španjolkom Paulom Badosom ustvrdila da je to nešto “doista posebno”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Došli smo ovdje oko 8.30 ujutro, a sada je skoro sedam navečer. Bio je dugačak i stresan dan. Prije svega sam sretna što sam pobijedila i što smo uspjele završiti. Biti među zadnjih osam na mom najdražem turniru je doista posebno, izjavila je 28-godišnja Osječanka u razgovoru vođenom na terenu 2 neposredno po završetku dvoboja.

– Trenirala sam dosta u Londonu pa sam navikla na ovakvo vrijeme, ali moram se ispričati mojoj ekipi, jer sam tijekom prekida povremeno bila izvan sebe. Na kraju smo uspjeli, dodala je Donna odgovarajući na pitanje kako se nosila s brojnim stankama.

U dvoboju protiv Badose je imala odličan početak i nešto lošiji drugi set, da bi ponovno proigrala na vrhunskoj razini u posljednjoj dionici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mislim da dobro serviram, što me povremeno izvlači iz teških situacija. No, ona je odigrala stvarno odlično, pogotovo nakon prvog prekida. Na trenutke mi se činilo kao da mi čita misli. Gdjegod da sam odigrala, ona je bila tamo. Možda mi je drugi prekid pomogao da se ‘resetiram’ i ponovno pronađem svoju razinu, poručila je Vekić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.