Veleslalom: Filip Zubčić 26. u prvoj vožnji, vodi Marcel Hirscher

Foto: fah

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić sa 26. vremenom prve vožnje izborio je nastup u drugoj vožnji veleslaloma skijaša koji se održava na legendarnoj stazi Gran Risa u talijanskj Alta Badiji, a naš je reprezentativac za vodećim Austrijancem Marcelom Hirscherom zaostao 2.33 sekunde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi hrvatski predstavnik na ovoj utrci bio je Elias Kolega, koji je sa startnim brojem 73 do cilja stigao sa 5.69 sekundi zaostatka za Hirscherom, što je bilo pretposljednje vrijeme među 57 skijaša koji su završili prvu vožnju.

Hirscher je za svladavanje staze trebao jednu minutu, 12 sekundi i 15 stotinki, što je za 17 stotinki bilo bolje vrijeme od Norvežanina Henrika Kristoffersena. Treće mjesto osvojio je Slovenac Žan Kranjec sa 33 stotinke zaostatka za Austrijancem koji lovi petu uzastopnu pobjedu na Gran Risi. Osmorica skijaša nalaze se unuta jedne sekunde zaostatka za Hirscherom.

Druga vožnja trećeg veleslaloma u ovoj sezoni na rasporedu je u 12.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.