Veleslalom skijašica u Lienzu otvara Worley, Ljutić starta 42.

popović ljutić
Foto: Snimka zaslona

Pred skijašicama su dvije utrke Svjetskog kupa u austrijskom Lienzu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak je u Lienzu na rasporedu veleslalom, a jedina hrvatska predstavnica je Zrinka Ljutić. Četvrti veleslalom sezone otvorit će Francuskinja Tessa Worley, a mlada Zagrepčanka ima startni broj 42 u konkurenciji 60 skijašica prijavljenih za utrku.

Prva vožnja je u 10 sati, a druga u 13, piše HRT.

U Lienzu neće biti vodeće u ukupnom poretku Svjetskog kupa i vodeće u veleslalomu Mikaele Shiffrin. Amerikanka je bila pozitivna na testiranju za koronavirus te će propustiti utrke u Austriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shiffrin je slavila na otvaranju sezone u Söldenu, a potom su slijedila dva veleslaloma u francuskom Courchevelu. Amerikanka je bila najbrža u prvom ispred drugoplasirane Šveđanke Sare Hector, dok su u drugom veleslalomu njih dvije zamijenile pozicije.

Mikaela Shiffrin je vodeća u ukupnom poretku sa 750 bodova. Druga je Talijanka Sofia Goggia sa 635 bodova, a na trećem mjestu je Slovakinja Petra Vlhova koja ima 435 bodova. U poretku veleslalomašica nakon tri utrke Shiffrin vodi s 280 bodova ispred Šveđanke Sare Hector (202) i Vlhove (155).

U srijedu skijašice u Lienzu očekuje slalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji svjetski skijaši su u talijanskom Bormiju gdje će od utorka do četvrtka nastupiti u spustu te u dva superveleslaloma.

Nakon Lienza i Bormija skijaška karavana preselit će se u Zagreb na utrke Snježne kraljice. Ženski slalom je 4. siječnja, a muški dan poslije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.