Veleslalom u Hinterstoderu: Zubčić odličan drugi u prvoj vožnju

jakobsen
epa08263980 Filip Zubcic of Croatia in action during the first run of the men's Giant Slalom race of the FIS Alpine Skiing World Cup in Hinterstoder, Austria, 02 March 2020. EPA/CHRISTIAN BRUNA

Filip Zubčić zauzeo je drugo mjesto u prvoj vožnji veleslaloma u austrijskom Hinterstoderu, iza Alexisa Pinturaulta, ali ispred Žana Kranjeca i Henrika Kristoffersena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filip Zubčić krenuo je šesti i ostvario je vrijeme 1:25.20, što je bilo 90 stotinki slabije od vodećeg Alexisa Pinturaulta, ali dovoljno za drugo mjesto, ispred druga dva velika konkurenta za Mali kristalni globus u veleslalomu, trećeplasiranog Slovenca Kranjeca i šestog Norvežanina Kristoffersena.
Najbolji hrvatski skijaš je u gornjem dijelu na zahtjevnoj stazi imao dosta problema i kasnio je gotovo sekundu i pol, ali u donjem dijelu je popravio dojam.

Uoči ove utrke u veleslalomu je vodio Žan Kranjec s 344 boda, drugi je bio Kristoffersen s 334 boda, a Zubčić je na trećem mjestu s 288 bodova, koliko ima i Alexis Pinturault. Do kraja sezone na rasporedu su još dva veleslaloma – u Kranjskoj Gori 14. ožujka i na finalu u Cortini d’Ampezzo 21. ožujka.

Prijenos druge vožnje iz Hinterstodera pratite od 12.24 na Drugom programu i našem portalu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati prve vožnje:

1. Alexis Pintaurault (Fra) 1:24.30
2. FILIP ZUBČIĆ (HRV) 1:25.20 +0.90
3. Žan Kranjec (Slo) 1:25.42 +1.12
4. Mathieu Faivre (Fra) 1:25.57 +1.27
5. Matts Olsson (Šve) 1:25.68 +1.38

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.