Velike (ne)realne ambicije: Novak Đoković želi na vrh ATP ljestvice…

Foto: fah

Nekoć najbolji tenisač svijeta, 30-godišnji Novak Đoković, nakon duže pauze zbog ozljede vraća se tenisu, idućih dana trebao bi sudjelovati na ekshibicijskom turniru u Abu Dhabiju. Đoković je trenutno 12. igrač svijeta, no, vjeruje kako se može vratiti na vrh na kojem je bio godinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Primarni cilj u životu, kao i tenisu, jest da uživam u onome čime se bavim. To je ono što me drži u igri. To je ono što drži i Rogera Federera. Vidjeli ste što je sve učinio poslije polugodišnje pauze. Vratio se na vrh, kao i Rafael Nadal koji je momentalno najbolji svjetski tenisač. Obojica su dokazali da se napornim radom sve može napraviti. Uspjeh se ne povezuje s godinama ako vodiš računa o svojem tijelu i mentalnom stanju”, kazao je srpski tenisač, svjestan da je povratak nakon dugotrajne pauze uvijek najteži.

“Plan je da nastupim u Abu Dhabiju, Dohi te na Australian Openu. Kasnije bih se posvetio velikim turnirima koji slijede. Davis Cup još je pod znakom pitanja, no sve ovisi kako će moj lakat reagirati na treninge i mečeve. Ne bih bio iskren prema sebi kada bih rekao da želim nešto manje od prvog mjesta na svijetu i Grand Slam titula. Svjestan sam svoje prošlosti u kojoj sam se dokazao samome sebi. Zašto sve ne bih ponovio? Osjećam ogromnu želju, a za uspjeh je neophodno da budete posvećeni i da vjerujete”, poruka je Đokovića uoči početka nove teniske sezone. Inače, Đoković je za novu sezonu postavio kratkoročni i dugoročni cilj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Razmišljali smo kako da unaprijedim igru te kako da igram efikasnije uz što manje umaranja. Radek Štepanek bio je jedan od najstarijih aktivnih tenisača pa zna kako ostati u formi. Andre Agassi ima specifičan pristup igri i životu što mi pomaže da budem samopouzdaniji i da na stvari sagledam iz drugačijeg ugla”, zaključio je nekoć prvi tenisač svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.