Veliki udarac za Bayern i Hrvatsku: Teško se ozlijedio Stanišić

Leipzig, 24.06.2024. - Utakmica 3. kola skupine B na EURU nogometaša Hrvatska - Italija. Na fotografiji Riccardo Calafiori, Josip Stanišić. foto HINA/ Damir SENČAR/ abu

Hrvatski igrač Josip Stanišić je na treningu Bayerna potrgao lateralni ligament desnog koljena i odmah je podvrgnut operaciji. To je veliki udarac i Bayernu i Hrvatskoj jer Stanišić je prvotimac u klubu i reprezentaciji, a teško se ozlijedio šest dana prije početka sezone Bundeslige te dva tjedna prije utakmice Hrvatske i Portugala na startu Lige nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jutros je operiran. Ovo je loša vijest s kojom se moramo nositi ovog tjedna. Nažalost, neće ga biti nekoliko tjedana”, otkrio je Bayernov sportski direktor Max Eberl.

“Eberl je najavio da će Stanišić u novoj sezoni imati važnu ulogu u Bayernu. Da je to doista tako, pokazalo se u pripremama i prvoj službenoj utakmici sezone. Stanišić je bio starter u četiri od pet pripremih mečeva, a u pobjedi nad Ulmom u kupu igrao je svih 90 minuta.

Stoga su njegova ozljeda i prisilna pauza gorke vijesti za Bayern, posebno zato što je klub prošlog tjedna prodao zamjenskog desnog beka Noussaira Mazraouija u Manchester United, pa sada treneru Vincentu Kompanyju ostaju samo Sascha Boey i Joshua Kimmich. No potonji već godinama igra u vezi”, dodaje Kicker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Stanišić je prošlu sezonu proveo na posudbi u Bayer Leverkusenu te se nametnuo kao starter u osvajaču duple njemačke krune. Sada je upitno hoće li moći igrati u derbiju Bayerna i Bayera krajem idućeg mjeseca”, navodi se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.