Velikosrbi divljaju, jer hrvatska reprezentacija voli Thompsona!

Foto: fah, Facebook, montaža narod.hr

“HRVATI OPET REŽIRALI SKANDAL! Vatreni napravili veliki uspeh na SP, ali džaba – sa pesmom koja propagira USTAŠTVO sve su uprskali!”, piše velikosrpski Kurir komentirajući slavlje hrvatskih nogometnih reprezentativaca uz Thompsonove pjesme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbijanski mediji ponovno su se pobunili, ali i u Hrvatskoj možemo čuti glasove koji jednako odjekuju u nekim političkim strankama i medijima, a protiv pjevača koji slavi domoljublje. Nasuprot tome hrvatsku reprezentaciju hvali cijeli svijet.

“Kao i prije četiri godine, ponovno su se Trgom bana Jelačića orile pjesme Marka Perkovića Thompsona, koji propagira ustaštvo i mržnju prema Srbima. Prednjačili su Mateo Kovačić i Dejan Lovren, a u centru pažnje bile su pjesme poput ‘Pukni puško i ‘Moja domovina'”, piše Kurir.

> Lovren zapjevao Thompsona na dočeku, komentatori ljuti na voditeljicu: ‘Otela mu je mikrofon’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Vatreni spasili doček: Pjevala se i neslužbena himna reprezentacije –  Thompsonova ‘Lijepa li si’

Vatreni su u svom slavlju na povratku i tijekom dočeka pjevali nekoliko Thompsonovih pjesama – u zrakoplovu ‘Čavoglave’, na Trgu je Dejan Lovren poveo ‘Lijepa li si’, Mateo Kovačić ‘Pukni puško’, da bi zatim i službeno ‘Lijepa li si’ izvela Klapa ‘Sveti Juraj’ – HRM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domoljubni karakter

Riječi su domoljubnog karaktera.

U nastavku pročitajte riječi pjesme:
Kad se sjetim, suza krene
Zamirišu uspomene
Svake stope rodnog kraja
I narodnih običaja
Prepoznah ljepotu tvoju
Što probudi ljubav moju
Kad sam s tobom srce moje
Kuca jače, veliko je

Oj, Zagoro, lijepa li si
Slavonijo, zlatna ti si
Herceg-Bosno srce ponosno
Dalmacijo, more moje
Jedna duša a nas dvoje
Pozdrav Liko, Velebita diko
Lijepa li si

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad Neretva k moru krene
Ti se tada sjeti mene
Mojoj pjesmi budi tema
Za sve one kojih nema
Ajde Istro i Zagorje
Podignimo sve tri boje
Zagrlimo se pred svima
Neka vide da nas ima

Oj, Zagoro, lijepa li si
Slavonijo, zlatna ti si
Herceg-Bosno srce ponosno
Dalmacijo, more moje
Jedna duša a nas dvoje
Pozdrav Liko, Velebita diko

Zašto Thompson smeta velikosrbima?

Thompson velikosrbima dodatno smeta i zbog najpopularnije budnice iz Domovinskog rata ‘Bojna Čavoglave’, pjesme koja je probudila nadu, podizala moral i oživljavala optimizam ne samo nenaoružanim hrvatskim braniteljima već i svima koji su u skloništima strahovali za svoj život pod najezdom teške artiljerije, bombi, “krmača” i drugih ubojitih sredstava neprijateljske JNA – kojoj se isticala crvena zvijezda petokraka na kapama, zrakoplovima, tenkovima – u suradnji s paravojnim postrojbama Srba u Hrvatskoj.

Neslužbena himna Vatrenih

Pjesma o kojoj pišu – ‘Lijepa li si’ – inače je neslužbena himna hrvatske nogometne reprezentacije, pjevaju je i hrvatski dužnosnici, pušta se u svim institucijama Republike Hrvatske, u različitim prigodama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.