Veselin Vujović: ‘Nekad si čekao sport i utakmice i taj blaženi vikend, što bih sad trebao – cijeli i svaki dan sjediti i buljiti u TV ekran?!’

Foto: fah

Trener PPD-a Zagreb Veselin Vujović je iz Šabca za Jutarnji list pričao i o aktualnoj situaciji u rukometu. Ima osebujno mišljenje o EHF-u (i IHF-u) koji trebaju u petak odlučiti što će biti s rukometom na globalnom nivou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Gotovo sam siguran i znam samo to da će donijeti najgoru i najgluplju moguću odluku. Sigurno će se odigrati završnica Lige prvaka, ipak je tu novac u igri, a njima je samo to važno. Nije ih briga za igrače, struku… Tko će za koga igrati, hoće li Sander Sagosen igrati za Paris SG ili za Kiel za koji je potpisao, hoće li Rodrigo Corrales igrati isto za pariški klub ili Veszprém?! Logično je samo to da se sezona poništi, no gotovo sam siguran da će oni sve to uspjeti nekako komercijalizirati i što više uprihoditi”, rekao je.

“Uvalili su taj Final Four u prosinac usred sezone, nitko se ne pita što će biti s kvalifikacijama za OI. Ako bi se sve trebalo ubaciti u termine od kolovoza 2020. do kolovoza 2021., uključujući SP u Egiptu i OI u Tokiju, svaki bolji igrač iz bolje reprezentacije trebao bi u godinu dana odigrati do 100 utakmica. Tu su daleka putovanja, kaos, igrači ne bi imali pravo na odmor, ne bi imali ‘pravo na ozljede’ koje su sastavni dio igre. U zaključku na tu temu, Vuja se vraća u “neka bolja vremena”, dodao je.

“Nekad si čekao sport i utakmice i taj blaženi vikend. Sad se Liga prvaka i Europska liga u nogometu igraju svaki dan, tako je i s ostalim sportovima. Što bih trebao, cijeli i svaki dan sjediti i buljiti u TV ekran?! Kad ću kao trener individualno raditi s igračima, sveden sam na čisti dril i ne mogu ništa ozbiljno i kvalitetno napraviti, i ne možeš iz toga pobjeći”, smatra on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.