Veselin Vujović: ‘Raspustimo momčad i okupimo se na ljeto’

Foto: fah

Rukometaši PPD Zagreba ovog su se tjedna vratili grupnim treninzima. Zasad ne smiju vježbati u dvorani, pa koriste vanjske terene NK Trešnjevka. Trener Veselin Vujović nalazi se na vikendici u Srbiji i važe hoće li se vratiti, a s igračima komunicira putem videopoziva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije poznato kad će igrači hrvatskog rukometnog prvaka moći ponovo trenirati u dvorani. Neizvjestan je i povratak Veselina Vujovića, koji osluškuje vijesti i iščekuje otvaranje granica. Hrvatsko rukometno prvenstvo i kup neće se nastaviti, PPD Zagreb je ispao iz Lige prvaka, a igrači vježbaju, iako natjecanja ove sezone više nema. Stoga postoji mogućnost da se momčad raspusti i ponovo okupi na ljeto, kaže Vujović.

– To je realno, bez obzira na pauzu koja je bila. Puno igrača nije vidjelo svoje obitelji, nije otišlo na objektivan odmor, jer kad si zatvoren u četiri zida, to apsolutno nije ono što bi na psihičkom i fizičkom planu bio odmor za igrače. Realno je da ih pustimo jedan period i da onda krenemo s pripremama. Vidjet ćemo što će biti, jer potpisali smo ugovor s Roglom, a ne znamo hoće li se moći putovati.

Sezona bi za PPD Zagreb mogla početi vrlo jakim final fourom SEHA lige u rujnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Možda to ne bi bilo loše, to bi bio uvod u natjecateljski dio SEHA lige i Lige prvaka. Mi bi se onda spremali, tempirali formu za to natjecanje. Mislim da je to realno rješenje da se tada odigra final four. Gotovo da se znaju svi sudionici, da ne bih nekog omalovažio, ali teško da Vojvodina može iznenaditi Veszprem, a Vardar će biti jači i malo se posložiti, a već su dobili Nexe u gostima. Bilo bi dobro za sve nas da odigramo jedan jak turnir pred start prvenstva.

Veselin Vujović legenda je rukometa bez dlake na jeziku, pa ni u razgovoru za Hrvatski radio nije propustio kritizirati nelogične recentne odluke Europske rukometne federacije da se neće odigrati niti jedno započeto natjecanje osim završnica muške i ženske Lige prvaka.

– Izjavio sam da očekujem da EHF donese glupu odluku i već je bilo naznaka da bih zbog te izjave mogao ponovo snositi sankcije. Ne znam s kojim vremenom bih usporedio da nema slobode izražavanja. Mislim da su odluke koje je donijela Europska federacija apsolutne, da se u dvanaestom mjesecu odigra final four, da puno igrača koji će u prijelaznom roku promijeniti klubove i ostvarili su plasman na turnir s jednim klubom, a igrat će protiv tog kluba na final fouru. To je nevjerojatno. Oduzeli su pravo mnogim reprezentacijama da kroz baraže dođu do svjetskog prvenstva. Bolje bi bilo da naprave nešto za rukomet, poboljšaju pravila i neke stvari koje bi unaprijedile ovaj dobar i gledan sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli razgovor s Veselinom Vujovićem iz emisije Sport i glazba poslušajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.