Ohrabrujuća poruka majkama: ‘Budite zahvalne što vam tijelo ne izgleda onako kako je izgledalo prije trudnoće’

Foto: thinkstock

Majka, autorica i predavačica na brojnim katoličkim konferencijama Emily Wilson objavila je kako ona i suprug iščekuju rođenje drugog djeteta u rujnu. Bračni par ima još jedno dijete, Daniela Ziona, rođen 2018. Wilson ističe kako je njena misija prenijeti istinu ženama i djevojkama na iskren način pun ljubavi te ih usmjeriti na Boga. Stoga nekoliko dana nakon objave javnosti o trudnoći, odlučila je napisati promišljanje o tome koliko se njen život promijenio od kada je postala majka i kako vidi sebe i svoje tijelo, prenosi hkm.hr.

“Žena ne gubi svoje tijelo kada ima dijete. Ne ‘dobiva natrag svoje tijelo’, nakon što se dijete rodi. Moje je tijelo bilo cijelo vrijeme ovdje. I moje je tijelo uzelo onoliko vremena koliko mu je bilo potrebno, ne da bi se vratilo u staru formu, već da bi se prilagodilo ovom novom razdoblju i obliku”, piše.

Njeno promišljanje prenosimo u cijelosti.

“Ne stanem više u svoju odjeću koju sam nosila prije trudnoće, a ako ste žena koja je rodila dijete, ili ćete ikada imati dijete (bilo to za dva mjeseca ili sedam godina), želim da ovo čujete.

Čut ćete i kako vam neke žene govore da su stale u svoje traperice koje su nosile prije trudnoće dva tjedna nakon rođenja djeteta.

Slušat ćete toliko komentara o tome kako treba “vratiti svoje tijelo”, ili kako ste “izgubili svoje tijelo”, ali dobili dijete i tako dalje. Čut ćete i kako vam neke žene govore da su stale u svoje traperice koje su nosile prije trudnoće dva tjedna nakon rođenja djeteta.

Ja sam uspjela stati u svoje stare traperice tek šest mjeseci nakon poroda i morala sam dopustiti da to jednostavno bude tako kako je. Jer ovako stoje stvari… žena ne gubi svoje tijelo kada ima dijete. Ne “dobiva natrag svoje tijelo”, nakon što se dijete rodi. Moje je tijelo bilo cijelo vrijeme ovdje. I moje je tijelo uzelo onoliko vremena koliko mu je bilo potrebno, ne da bi se vratilo u staru formu, već da bi se prilagodilo ovom novom razdoblju i obliku. Nisam bila zabrinuta oko toga i nastojat ću se nikad više opterećivati time.

Jedino što imamo pred sobom je ljubiti svoje dijete, biti dobar prema sebi, brinuti o svome tijelu i dopustiti da se prilagodi novoj ulozi i novome životu…

Zato što kao nova majka, pokušavam imati dva prioriteta na umu: ljubiti Ziona i biti dobra prema sebi. Odlučujem uživati u istini da ne postoji propisana vremenska crta koje se moram držati. Jedino što imamo pred sobom je ljubiti svoje dijete, biti dobar prema sebi, brinuti o svome tijelu i dopustiti da se prilagodi novoj ulozi i novome životu… i truditi se ostaviti za sobom sve što ste čuli o tome kako bi vaše tijelo trebalo izgledati nakon poroda i kada.

Gledam svoje tijelo kako izgleda sada i na ovo dijete i razmišljam… Hvala svemogućem Bogu što moje tijelo ne izgleda kao što je nekoć izgledalo, jer onda ne bih imala svoga Ziona, a njega ne bih mijenjala ni za što.”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

I no longer fit in my pre-pregnancy clothes, and if you are a woman who has had a baby or may ever have a baby (whether that’s 2 months or 7 years from now), I want you to know this. ⁣ ⁣ You’ll hear so much language about “getting your body back” or “bouncing back,” how you “lost your body” but gained a baby, and so on. You’ll hear women tell you they fit in their pre-pregnancy jeans 2 weeks after their baby was born. ⁣ ⁣ Well…my regular jeans didn’t fit again for six months (about when this picture was taken), and I had to choose to just let that be what it was. Because here’s the thing…a woman doesn’t lose her body with a baby. She doesn’t “get her body back” after a baby is born. My body has always been right here. And my body took its own time, not to bounce back, but to settle into its new season and shape. And I didn’t stress about it. And I will try not to again. ⁣ ⁣ Because as a new mom, I tried to keep two priorities at the forefront of everything : to LOVE ZION and to be kind to myself. I chose to rest in the truth that there’s no timeline. There’s only loving your baby, being kind to yourself, taking care of your body and letting it settle into its new role and new life…and doing your very, very best to let go of anything you’ve ever heard about what your body should look like after a baby and when. ⁣ I look at my body now and I look at this baby and I can’t help but think…thank God almighty my body does not look the same as it once did, because then I wouldn’t have my Zion, and I wouldn’t trade this boy for anything.

Objavu dijeli EMILY WILSON (@emwilss)

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.