Veslanje Jarun: Sinkovići uvjerljivo do finala

epa07806651 First placed Martin and Valent Sinkovic of Croatia compete in the Men's Pair Final A at the World Rowing Championship 2019 in Linz-Ottensheim, Austria, 31 August 2019. EPA/CHRISTIAN BRUNA

Tri hrvatske posade izborile su nastup u A finalu prve ovogodišnje regate Svjetskog kupa koja je počela danas na zagrebačkom Jarunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trofejna braća Valent i Martin Sinković plasirali su se u finale A dvojaca bez kormilara prvim mjestom u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Oni su ciljem prošli u vremenu 6:32.79 minuta, čak 13 sekundi ispred najbližih pratitelja Bjelorusa Dmitrija Furmana i Sergeja Valadzka koji će morati u poslijepodnevni repesaž. U tom repesažu koji je na programu od 16.05 nastupit će i druga hrvatska posada u toj disciplini Karlo Butorac i Ivan Vuković koji su s vremenom 7:05.95 bili treći u svojoj kvalifikacijskoj skupini.

– Današnja utrka je dobro prošla, time trials koji nitko ne voli, ali dobro smo odradili. Još se malo privikavamo na novi čamac, ali vjerujemo da će to kroz par dana sve sjesti na svoje mjesto, rekao je Martin Sinković.

– Zadovoljni smo utrkom. Bilo je zanimljivo veslati prvu utrku na Jarunu, jest da je malo drugačije ovako kada nema “normalne” utrke, ali jedva čekamo finale. Slažem se sa svime što je Martin rekao, prije dva dana smo uzeli taj novi čamac koji ćemo slati u Tokio pa smo ga htjeli na brzaka isprobati pošto on ide sada nakon prvenstva na brod za Tokio. Malo nam je to još čudno, nismo nikada tako blizu natjecanja mijenjali čamac, ali navikavamo se, zadovoljni smo i čekamo finale, dodao je Valent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 

Ženski dvojac bez kormilara, sestre Ivana i Josipa Jurković imale su osigurano mjesto u finalu zbog malog broja prijavljenih posada, kao i muški četverac u sastavu Marko Ukropina, Anton Lončarić, Patrik Lončarić i Ivan Piton, pa su danas prijepodne odradili tek testne utrke. Sestre Jurković ostvarile su najbrže vrijeme u svojoj disciplini s vremenom 7:25.30, dok će četverac bio drugi u svojoj disciplini sa 6:15.08 minuta, 1.32 sekunde iza najbržih Poljaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

– Mi smo ovu kvalifikacijsku trku odradile prema planu koji smo dogovorile s trenerom. Nismo htjele ići maksimalnom snagom jer nas još čekaju sutrašnje utrke možda i exhibition race, to je trka za stazu, i onda popodne možda čak finale jer se još ne zna hoće li finala biti u nedjelju ujutro ili će se prebaciti za subotu popodne zbog vremena, rekla je Ivana Jurković.

Damir Martin izborio izravni plasman u polufinale samaca drugim mjestom u svojoj skupini. On je ciljem prošao u vremenu 7:08.16 minuta, samo 27 stotinki iza Litavca Sauliusa Rittera, dok će David Šain morati u repesaž koji je na programu od 15.51. On je bio treći u svojoj kvalifikacijskoj skupini s vremenom 7:22.02.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Zadovoljan sam današnjom utrkom jer sam uspio ispuniti cilj koji sam dogovorio s trenerom unatoč teškim uvjetima na stazi. Vjetar je stalno mijenjao smjer s jednog boka na drugi, u leđa, u krmu tako da su zaista bili zahtjevni uvjeti. Unatoč svemu ponavljam, zadovoljan sam, ušao sam direktno u polufinale, konkurencija je jaka, svi smo tu unutar pet sekundi tako da će u nastavku vikenda biti jako dobrih utrka i veselim se tome, rekao je Martin.

U repesažu će nastupiti i oba hrvatska dvojca na pariće, Fran Šuk i Gordan Milovac te Mihael Girotto Patrik Papac, koi su bili posljednji u svojim kvalifikacijskim skupinama. Repesaž u toj disciplini na programu je od 15.44.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.