(VIDEO) Ajax porazio PSV i vratio se u borbu za naslov

Foto: fah

U derbiju 27. kola nizozemskog nogometnog prvenstva Ajax je u Amsterdamu pobijedio PSV sa 3-1 smanjivši zaostatak za momčadi iz Eindhovena na dva boda sedam kola prije kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ajax je poveo, PSV izjednačio, a domaćin potom zabio dva gola s igračem manje za iznimno važnu pobjedu i prvi poraz PSV-a u zadnjih 13 kola.

Tragičar utakmice bio je gostujući branič Daniel Schwaab koji je zabio autogol, a zatim i skrivio jedanaesterac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ajax je poveo u 21. minuti autogolom njemačkog braniča. Hakim Ziyech je ubacio loptu u kazneni prostor, a Schwaab ispred svog golmana Jeroena Zoeta ugurao loptu u svoju mrežu. U 57. minuti Ajax je ostao s igračem manje, nakon što je isključen Noussair Mazraouia, a samo minutu kasnije gosti su izjednačilo preko Luuka de Jonga.

U tim trenucima gosti su imali aktivan rezultat, igrača više i inicijativu na terenu. No, još jednom se ukazao Schwaab neopreznim starom oborivši Davida Neresa. Jedanaesterac za vodstvo ‘kopljanika’ sigurno je realizirao Dušan Tadić. U posljednjim trenucima susreta Ajax je potvrdio pobjedu Neresovim golom.

PSV i dalje vodi na ljestvici sa 67 bodova, Ajax ima 65 bodova, a treći je AZ sa 50 bodova. Slijede Feyenoord (47), Utrecht (43), Heracles (43)…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.