(VIDEO) Capitalsi izbacili prvake, Predatorsi izborili semdu utakmicu

Foto: Twitter

Hokejaši Washington Capitalsa izbacili su branitelje naslova prvaka NHL-a Pittsburgh Penguinse u drugom krugu ovogodišnjeg doigravanja Istočne konferencije sa 4-2 u pobjedama zahvaljujući 2-1 slavlju na gostujućem ledu u produžetku šeste utakmice, dok su prošlogodišnji finalisti Nashville Predatorsi uspjeli poravnati omjer u pobjedama protiv Winnipeg Jetsa na 3-3 u drugom krugu Zapada 4-0 pobjedom na gostovanju u šestom susretu pa će o putniku u konferencijski finale odlučivati sedmi dvoboj tih momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Capitalsi i Penguinsi treću su se godinu zaredom susreli u ovoj fazi doigravanja, a Aleksandar Ovečkin napokon je uspio sa svojim suigračima pronaći put preko Sidneya Crosbyja i njegovim trupa. Pensi su i lani i preklani nakon izbacivanja Capsa stizali do naslova prvaka.

Pobjednički pogodak nakon 5:27 minuta igre u produžetku postigao je Jevgenij Kuznjecov i to na dodavanje Ovečkina koji je uspio iznijeti pločicu iz svoje polovice i gurnuti ju u for svom sunarodnjaku koji je potom svladao matta Murraya za veliko slavlje Capitalsa.

Momčad iz glavnog američkog grada tako će nakon 20 godina ponovno zaigrati u konferencijskom finalu, odnosno prvi put otkako je u klub stigao sjajni Ovečkin. S velikim Rusom Capitalsi su tri puta ostvarivali najbolji omjer u ligaškom dijelu sezone, no potom su redovito slijedila razočaranja u doigravanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suparnik Washingtonu u finalu istoka bit će Tampa Bay Lightning koji je ranije sa 4-1 izbacio Boston Bruinse.

Inače, prva dva gola na utakmici pala su u drugoj trećini, prvo je Alex Chiasson (22:13) doveo goste u vodstvo provukavši pak između vratnice i Murraya, da bi na 1-1 poravnao Kris Letang (31:52) snažnim udarcem s plave linije koji je na putu ka mreži promijenio smjer udarivši u jednoga od braniča gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Winnipegu su Predatorsi vrlo rano stigli do prednosti spretnim pogotkom Viktora Arvidssona (1:02) koji je slučajno palicom preusmjerio udarac Romana Josija u mrežu. To je uvelike utišalo 15,000 domaćih navijača koje je dodatno frustrirao briljantni Pekka Rinne sa 34 obrane. Slijedila su dva gola Filipa Forsberga (28:16, 45:55) od kojih je posebno atraktivan bio drugi kada je sam sebi provukao pločicu kroz noge i potom pogodio gornji kut nemoćnog Hellebuycka. Konačni rezultat svojim drugim golom postavio je Arvidsson (55:58) pogodivši praznu mrežu domaćih.

Sedma utakmica između Predatorsa i Jetsa igrat će se u noći s četvrtka na petak, a pobjednik će u finalu Zapada igrati protiv Las Vegas Golden Knightsa koji su izbacili San Jose Sharkse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.