(VIDEO) Ivan Rakitić emotivno o Barceloni: ‘Mi smo kao jedna velika obitelj, zajedno smo jači’

Foto: Snimka zaslona

Aktualni španjolski prvak Barcelona ovog utorka igra utakmicu četvrtog kola grupne faze Lige prvaka protiv Manchester Cityja, u prošlom kolu baš protiv momčadi koju vodi Pep Guardiola Barca je pokazala koliko je zapravo jaka, moćna,  i kolika je razlika između najboljih španjolskih klubova i vodećih engleskih klubova, pa onda i Cityja. Ta razlika zove se – Lionel Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jednom recimo da je Barcelona u prvom susretu na Camp Nou slavila sa čak 4:0. Razlika koja govori sve, no, u novom susretu ne mora značiti ništa.

Kako utakmicu protiv Manchester Cityja očekuje jedan od najboljih veznih nogometaša španjolske lige, dokapetan hrvatske reprezentacije Ivan Rakitić?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac tvrdi da je Barca u Englesku stigla po pobjedu. “Mi smo Barcelona. Prva je utakmica bila pomalo čudna, bilo je tu svega. Međutim, moramo zaboraviti što je bilo na Camp Nouu i odigrati novu utakmicu. Očekujem vrlo sličan Manchester City kao tada jer Guardiola ima vrlo jasne ideje kako mu momčad mora izgledati. Mi nećemo puno mijenjati i pokušat ćemo uživati“, rekao je hrvatski nogometaš koji najavljuje da će Barca igrati slično kao u prvoj utakmici, s brzim protokom lopte te onim što krasi igru ponosa Katalonije, velikim posjedom lopte. “Naravno da nitko neće pitati za posjed lopte ako izgubite, no posjed lopte vam uvelike povaćava šanse da pobijedite”, tvrdi Rakitić i poentira riječima da je Barcelona kao jedna velika obitelj te da su zbog toga zajedno jači. “Osjećamo se ugodno kada smo zajedno i to uvelike pomaže u našim utakmicama.”

Naravno, očekuje se da će Rakitić igrati od prve minute s obzirom kako se ustalio u prvom sastavu Barcelone. Naime, Barcelona ima čvrstu, tehnički savršenu, odlično balansiranu momčad u kojoj svi mogu puno toga, a samo Messi sve. Rakitić je važan kotačić takvog skoro savršenog mehanizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.