(VIDEO) Jasmin Repeša nakon pobjede protiv Crvene zvezde: ‘Psihološka prednost je na našoj strani, iako su oni favoriti’

Foto: fah

Branitelji naslova prvaka regionalne ABA lige, košarkaši Budućnosti u četvrtoj su utakmici finala ovogodišnjeg doigravanja na svom parketu svladali Crvenu zvezdu sa 84-80 (20-25, 15-13, 22-20, 27-22) i tako omjer u pobjedama izjednačili na 2-2 pa će o prvaku odlučivati peta utakmica koja će se igrati u ponedjeljak u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastav koji vodi hrvatski stručnjak Jasmin Repeša do pobjede je predvodio Norris Cole sa 31 ubačajem, Edwin Jackson je dodao 23, dok je Billy Baron ubacio 24 poena za Crvenu zvezdu.

U sve četiri utakmice ovogodišnjeg finala pobjeđivao je domaćin, Crvena zvezda je u prve dvije utakmice bila bolja sa 91-72 i 107-69, dok je Budućnost uzvratila sa 80-72 i 84-80.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Repeša: U prednosti smo…

Nakon utakmice hrvatski trener na klupi crnogorske Budućnosti, Jasmin Repeša, je bio vrlo optimističan bez obzira što će Crvena zvezda u odlučujućoj utakmici imati prednost domaćeg terena:

“Psihološka prednost je na našoj strani, ali to je vruć teren i oni su favoriti. Tu nema dvojbe! Za nas je ključno da iskontroliramo ritam utakmice tijekom 40 minuta. U prve dvije utakmice je bilo teških trenutaka gdje smo im dopustili da se odvoje i nismo se vraćali…”, prisjetio se hrvatski stručnjak prve dvije utakmice u beogradskom ”Pioniru.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon izjednačenja u pobjedama protiv Zvezde Repeša je hvalio svoje igrače:

“Zadovoljan sam jer smo izjednačili i imamo priliku opet ići u Beograd. Čestitam igračima na strpljenju posebno u trenucima kad to nije bilo najbolje. Išli smo korak po korak i došli do pobjede. U dva čimbenika, slobodna bacanja i defanzivni skok, smo bili kritični u jednom trenutku, a to su stvari koje ja ponavljam da na ovakvim mečevima moraju biti bolje”.

O stvarima koje su se tijekom ovih finalnih utakmica događale izvan terena?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bila je atmosfera play – off, drugačije nego što je bilo. I ovdje, da se razumijemo! Najviše me raduje jer nije bilo trzavica među igračima”, kazao je Repeša.

Crnogorski novinari, podsjetimo, upitali su trenera Podgoričana i za “atmosferu linča u Beogradu”, kako ju je hrvatski trener nazvao nakon poraza, uz komentar “da će možda biti i gore u ponedjeljak”. Podsjetimo, hrvatskog su trenera popljuvali u Beogradu, nakon čega je kazao kako sve to više nema nikakvog smisla i dodao je kako takav linč nije doživio u životu.

“Ne bih ja o tome. Pokušavao sam i molio sam i naše i znate da me nisu poslušali. Pokušavam spustiti loptu, nije to bilo baš tako, večeras je to bila neka druga priča, a vjerujem da će biti teško tamo… Moj posao je da pripremim momčad u svakom pogledu. Imam iskustva i mogu to napraviti. E sad to netkoo treba napraviti i na terenu”, zaključio je Jasmin Repeša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.