(VIDEO) Josip Glasnović nakon osvajanja zlata: Ovo je naplata za sav uložen trud

Foto: fah

Hrvatska je postala apsolutni vladar olimpijskog trapa. Nakon što je prije četiri godine u Londonu zlato osvojio Giovanni Cernogoraz, u Riju se zlatnom medaljom okitio i Josip Glasnović.Hrvatski strijelac je u fantastičnom finalu nakon raspucavanja u finalu protiv Talijana Giovannija Pelliela osvojio zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Još sam u šoku i ne mogu vjerovati. Mogu reći da je ovo najbolje pucanje u mom životu. Polufinale i finale sam odradio maksimalno. Najvažnija je bila koncentracija. Morate se usredotočiti na to što radite, mada vas ometaju svakakve misli i to kada odradite, uživate u trenutku”, rekao je Josip.

“Nakon kvalifikacija mi je pao kamen sa srca jer sam ušao među prva šest. Odmah nakon toga sam se počo pripremati za polufinale, htio sam biti bolji nego u Pekingu kada sam bio peti”, dodaje.

“Bilo mi je veliko olakšanje kada sam znao da imam srebro. Ponovio se nakon toga London i pucanje Giovannija. Raspucavanje i nakon toga zlato.Trap je odavno po rezultatima hrvatska disciplina, no mnogi to ne znaju. Ovo je naplata za sav uložen trud”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 15 pokušaja u regularnom dijelu, obojica su imala po dva promašaja, tako da se ušlo u raspucavanje. Talijan je promašio u četvrtoj seriji, dok je Glasnović bio precizan i uzeo prvu medalju za Hrvatsku u Riju, odnosno 24. u povijesti Igara.

Glasnović tijekom dodjele medalja nije mogao suzdržati suze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.