(VIDEO) Kakav doček u Solinu novoj hrvatskoj sportskoj nadi, petnaest godina joj je, a već je zlatna!

Foto: Facebook

Grad Solin i više nego dostojno je dočekao svoju, ali i hrvatsku, novu sportsku nadu, 15-godišnju Anu Viktoriju Puljiz, kadetsku prvakinju Europe u judu. Ana se u utorak navečer vratila kući, pred dvoranom Bilankuši sa zlatom oko vrata dočekali su je brojni kolege iz Judo kluba Solin, prijatelji, članovi obitelji…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Slobodna Dalmacija doček je bio veliko iznenađenje za mladu nadu hrvatskog sporta, koja je nakon povratka rekla:

” Nisan mogla virovat da će bit ovakav doček!” Ana je spomenute riječi izrekla brišući suze s lica. Djevojčica od 15 godina primala je čestitke sa svih strana, sa svima se grlila i fotografirala, uključujući i sestre Barbaru i Brigitu Matić koje su joj došle čestitati.

Navijači su upalili i baklje, a potekla je i pjesma, dok su joj kolege iz kluba pripremili prigodne transparente, među kojima se ističe nekoliko: ”Viki ti naše zlato”, ”Sitna ali dinamitna”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Ana Viktorija Puljiz  osvojila je zlatnu medalju u judu u kategoriji do 44 kilograma na europskom prvenstvu koje se održalo u Litvi. Ponosna mama Snježana, u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju je rekla neposredno uoči dočeka: ”Ona nema pojma šta joj se sprema. Misli da je doček samo klupski, u intimnoj atmosferi. Jedva čekamo vidit joj izraz lica…”

” Vozili smo se sat ipo od Splita do Solina kroz veliku gužvu i taman smo stigli doma gledat finale na internetu. Još san i danas na iglama, nije nam došlo u glavu. Nakon meča Ana me pitala znan li šta je napravila, a ja joj rekla da znan, da vidin šta ljudi pišu, svi zovu! Jako smo zahvalni i ponosni”, zaključila je mama Snježana, dok je tata Mijo kratko dodao:

“Nikad je nisan vidija u ovakvoj formi i s toliko samopouzdanja. Protutnjala je turnirom. Ovo je iznad svih naših očekivanja.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ani su došli čestitati i predstavnici Grada Solina, zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić, koji je rekao da mu je ovo bila najslađa obveza do sada, dok je predsjednik JK Solin Ilija Kokeza priznao da ima tremu pa da je zato za govor pripremio šalabahter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, mlada sportska heroina Ana nema puno vremena za opuštanje, već idućeg mjeseca čeka je Svjetsko prvenstvo u dalekom Čileu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.