(VIDEO) Kaos i neredi u Parizu: Pogledajte kako prolaz u finale Lige prvaka slave pariški huligani…

Foto: Snimka zaslona

Kako slave pariški huligani, odnosno ”navijači” PSG-a, koji se napokon uvjerljivom 3:0 pobjedom protiv Leipziga plasirao u svoje prvo finale Lige prvaka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na taj je način, pobjedom u polufinalu, poslije nevjerojatnih ulaganja u klub, dovođenja astronomski skupih igrača, PSG napokon stigao pred cilj, no, još uvijek ne i na sam cilj, a to je osvajanje Lige prvaka. Pitanje koliko bi PSG imao uspjeha da je ovo normalna sezona Lige prvaka, a ne sezona čija se završnica igra bez nazočnosti gledatelja. No, pustimo nagađanja, stvarnost je takva da će PSG u finalu igrati protiv pobjednika drugog polufinala, u kojem večeras igraju favorizirani Bayern i Lyon.

Navijači francuskog prvaka dugo su čekali finale Lige prvaka, poslije pobjede u polufinalu su izašli na ulice Pariza kako bi proslavili veliki uspjeh svoga najdražeg kluba. No, to i nije bilo slavlje kakvo se očekivalo, odnosno, kakvo je u ovoj situaciju, u situaciji korone, poželjno. Bilo je i nereda s obzirom da se ‘‘masovno okupljanje nije svidjelo policiji koja drži red u milijunskom gradu. Zbog koronavirusa okupljanja su zabranjena, a na to su se oglušili ultrasi PSG-a, koji su u navijačkom svijetu poznati po vjernosti svom klubu, ali i po učestalim neredima.

Nekoliko tisuća navijača PSG-a razbijalo je po gradu, a kada im je policija odlučila stati na kraj, žestoko su se međusobno obračunali. Razbijeno je nekoliko policijskih automobila, izloga trgovina, a huligani su na policiju bacali kamenje i staklene boce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To nije prvi put da Francuzi rade nerede u slavlju. Naime, nakon finala Svjetskog prvenstva u kojem je Francuska pobijedila Hrvatsku oko milijun ljudi dočekalo je igrače francuske reprezentacije, a slavlje se pretvorilo u velike nerede.

Huligani su tada pljačkali dućane, penjali se na krovove autobusnih postaja, a policija ih je rastjerala šmrkovima i suzavcem”, prenosi portal gol.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.