VIDEO: Što se s Mamićem točno događalo u Splitu

Foto: fah

Nakon incidenta u svečanoj loži Hajdukovog stadiona za vrijeme utakmice Hajduka i Dinama (0-2) splitska policija potvrdila je da su zbog događanja u svečanoj loži privedene tri osobe. Među njima je Zdravko Mamić, izvršni predsjednik Dinama i Ivo Bego, nekdašnji nogometaš Hajduka koji se sukobio s Dinamovim čelnikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je bilo mirno dok u Hajdukov Maloča na terenu nije ‘počistio’ Dinamovog Fernandesa, a sudac nije svirao prekršaj.

Mamić skočio i vikao na suca. U tom trenutku njemu iza leđa, pet, šest metara ukoso psovkama se javio sponzor Hajduka Mijo Pašalić.

Mamić je uzvratio a došlo bi i do fizičkog obračuna da nisu skočili policajci u civilu. Vrijeđanje je obostano nastavljeno, a na Mamića su poletjeli upaljači, plastične čaše i drugi predmeti. Mamić je svima iznad sebe odgovorio neprikladnom gestom koja je dočekana povicima, a oko njega su se brzo stvorili policijski specijalci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon smirivanja situacije, Mamić i Pašalić sjeli su na svoja mjesta a Hajdukov sponzor je otišao prije kraja utakmice.

Drugi put atmosfera u loži se zagrijala u 94. Minuti kad je Alen Halilović zabio drugi pogodak Dinama. Mamić je ustao i uzdignutih ruku krenuo iz lože uz salve zvižduka, na koje je reagirao gestom, a prema njemu su poletjeli razni predmeti.

I navijači pored lože krenuli su na njega preko kordona policije, neki kažu da je i dobio udarac. Potom je Mamić stao uzdignutih ruku, a s njim se pokušao se obračunati Ivo Bego, Hajdukova klupska legenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušao je udariti Mamića, došlo je do fizičkog kontakta, pograbili su se za prsa. Zagužvalo se, morala je policija intervenirati, razdvojila ih je i izvela Mamića s tribine.

Begi to nije prvi obračun s Mamićem kojeg je jednom u loži i pljunuo, a Hajdukova legenda navodno, po pričama upućenih, ima želju već deset godina obračunati se s Mamićem. Mamić je blokirao Begin napad, kao što je vidljivo na snimci i odgurnuo ga.

Kako saznajemo, i Mamić i Bego su pušteni nakon davanja iskaza, te se očekuje optužni prijedlog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz splitske policije stiglo je i priopćenje:

“Dvije osobe, 59. i 37. godište prijavljene su prema članku 13č. Zakona o javnom redu i miru dok je treća osoba, 63. godište prijavljena prema članku 6. istog zakona”.

Kazna koja se propisuje za takve prekršaje može biti do 30 dana zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.