(VIDEO) Marin Čilić: Bog mi je dao dar za tenis i na meni je da ga iskoristim što bolje

Foto: snimka zaslona

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić jedan je od najbolje rangiranih tenisača na svijetu, trenutačno je na šestom mjestu ATP ljestvice što je ujedno i njegov najbolji plasman do sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rođeni Međugorac vrlo rano se iskazao kao jako talentiran tenisač pa ne čudi da je i kao junior imao izuzetno uspješnu karijeru, 2006. postao je svjetski juniorski prvak.

Osvajač US Opena 2014. veliki je i humanitarac, u studenom ove godine dobio je nagradu za najvećeg humanitarca među tenisačima, koju Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) dodjeljuje za humanitarni rad. Priznanje je zaslužio pokretanjem Zaklade Marina Čilića, čiji su ciljevi potpora obrazovanju mladih ljudi širom svijeta, dodjela školarina te organiziranje seminara i radionica, s posebnim naglaskom na sveučilišno obrazovanje u Hrvatskoj.

“Dom mi je u avionu”, našalio se Marin Čilić u emisiji “Dva: Jedan u gostima”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Roditelji su dali sve što su mogli da mi omoguće najbolje uvjete”, rekao je Marin otkrivši kako je roditeljima bilo jako drago zbog njegove ljubavi prema sportu.

“Uvijek tražim više od sebe”, otkriva koliko je predan tenisu.

“Teško je igrati protiv prijatelja, posebno Dodiga jer smo i kumovi. S Ivom je specifično isto, pa je sreća da nemamo previše međusobnih susreta”, opisuje Marin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Roditelji mi nikad nisu stvarali pritisak nego su mi vjerovali”, otkriva Marin.

Javili su se i Marinovi roditelji koji su opisali teške dane koje su prolazili, ali i otkrili da su sretni danas i imaju manje brige jer je Marin već odrasla osoba koja se brine sama za sebe.

Marin je otkrio i da igra tenis s djevojkom, te i ona uživa u njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznao je da kad ode u Međugorje ne stiže uvijek otići pomoliti se, ali ode kad god može. “Ne molim se za tenis, samo za zdravlje. Bog mi je dao dar za tenis i na meni je da ga iskoristim što bolje”, zaključio je Marin.

Cijelu emisiju pogledajte ovdje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.