(VIDEO) Marin Miletić u majici Armade poziva na Hod za život u Rijeci: ‘Svojim primjerom pokažimo da je život velika radost’

Foto: fah

‘Hod za život’ će se 19. svibnja održati u Zagrebu, Splitu i prvi put u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podržao ga je, u majici Armade, riječki vjeroučitelj Marin Miletić.

“Rijeka je europska prijestolnica kulture! Naš grad je odavno poznat kao onaj koji svjedoči svoju otvorenost. Svima, različitim razmišljanjima, sustavima, vrijednostima! I zato sam sretan, što će se 19. svibnja u 10 sati na Jelačićevom trgu okupiti veličanstvena manifestacija ‘Hoda za život’, lišena svih dnevnopolitičkih tema, svih pokušaja manipulacija. Dolaze oni ljudi, oni građani koji žele javno pokazati da je nama stalo do života, od njegova začeća, do naravne smrti. Najnezaštićenija su ta mala nerođena djeca, ta mala bića koja imaju jedinstven genetski kod, jedinstvenu genetsku strukturu i koja su zavrijedila da dođu na ovaj svijet”, ističe vjeroučitelj.

Dalje nastavlja: “Držim da nitko sebi ne može uzeti za pravo i reći nekome: Ti nemaš pravo biti rođen, ti nemaš pravo doći na ovaj svijet. Kako čujem, u isto to vrijeme okupit će se i druga skupina građana, okupit će se ljudi LGBT populacije i nekih drugih skupina, koji drugačije gledaju na život, na začetak života! Držim da i oni imaju pravo hodati istim ulicama našega grada, šetati za one stvari, za one njihove ideale. Zašto? Radi hrvatskih branitelja! Hrvatski branitelji su se borili protiv jednoumlja, protiv jednopartijskog sustava i hrvatski branitelji su nam omogućili slobodu”, poručuje Miletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sve vas iskreno pozivam, nemojmo gledati jedni na druge preko nišana. Unatoč tome što nam se toliko razlikuju svjetonazori, pogledi na život. Probajmo hodati jedni pored drugih, a da nismo jedni protiv drugih. Probajmo od sebe maknuti sve oblike mržnje, probajmo ne dopustiti, na dao Bog nikakvu agresiju prema onima drugima, dragi prijatelji. Svi vi koji ćete prisustvovati hodu za život, pozivam vas, dođite i budite radosni, budite veseli, budite optimistični. Zašto? Jer je to upravo život, od svog začeća. Unatoč svoj teškoći koju proživljavamo, život je čudo. Život je predivan. I isplati se živjeti. Svojim primjerom pokažimo da je život velika radost”, zaključio je Miletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.