(VIDEO) Najveća hrvatska zastava svih vremena od tisuću kvadrata i 100 kilograma kreće u Rusiju

Foto: snimka zaslona

Najveća hrvatska zastava spremna je za Svjetsko prvenstvo u Rusiji i dodatno je povećana. Naime, ekipa iz Crikvenice i Bribira predvođena Dadom Čorom razvila je zastavu u centru Crikvenice što su popratili brojni turisti, pišu vijesti.rtl.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako ima tisuću i osam kvadrata ne smije se unositi na stadione, no na ruskim trgovima sigurno će biti zanimljiva.

Ovo su njezine dimenzije: 96 metara je dugačka, široka 10.5 metara, a ima 448 kvadratića.

Petnaestero vjernih navijača iz Crikvenice i Bribira, s njom će na put u četvrtak. “Mogu reći da ova zastava diže i euforiju, i adrenalin, i svi su napeti, i svi jedva čekaju prvu utakmicu”, ističe Bruno Dobrinić, navijač iz Crikvenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastava, puno manjih dimenzija prvi je put sašivena 2004. za Europsko prvenstvo u Portugalu. Za svako iduće veliko natjecanje je rasla. Prošli su s njom Njemačku, Austriju, Poljsku, Brazil i Francusku. Vijorila se prije dvije godine ispod Eiffelova tornja, ali ova, ruska verzija dvostruko je veća.

“Nismo mogli zastavu, u Manausu, u Brazilu, u avion ukrcati, ja sam morao jedno pet dana, na nekoj splavi, na nekom brodiću Amazonom ići, tamo su me lijepo počastili, čuvali su me i čak sam jeo i odreske od krokodila i bilo je super. A o ovim drugim pričama, ako zastava progovori, to će bit onda živi šou”, ispričao je Davorin Boršćak, navijač iz Crikvenice.

Lokalne krojačice na zastavu tešku stotinu kilograma potrošile su deset tisuća metara konca, četiri su puta brusile škare, svila se nabavljala mjesecima, a sate provedene za šivaćim mašinama nitko nije ni računao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.