(VIDEO) Nakon još jedne velike pobjede Borne Ćorića senzacija u Miamiju: Rogera Federera na startu izbacio 175. tenisač svijeta

Foto: fah

Hrvatski tenisač Borna Ćorić uspješno je prošao prvu prepreku na Masters 1000 turniru u Miamiju svladavši u 2. kolu 45. igrača svijeta Argentinca Leonarda Mayera s 6-7 (5), 6-3, 6-4 u meču koji je trajao čak tri sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćoriću je u Miamiju uspjelo ono što mu nije u prethodna dva dvoboja s upornim Argentincem, oba u Nici 2014. i 2015. godine, kada je Mayer slavio. I nakon prvog seta se činilo da će Mayer opet do pobjede, Borna je nadoknadio zaostatak od 3-5, a potom u “tie-breaku” poveo s 3-2 i imao svoja dva servisa. Zagrepčanin je oba izgubio, Mayer nanizao četiri poena zaredom i dobio prvi set.

U drugom setu Ćoriću je bio dovoljan “break” kod 2-1, a u odlučujućem, trećem također mu je samo jedno oduzimanje servisa, i to kod 3-3, donijelo pobjedu u ovom iscrpljujućem meču. Ključnim se pokazala realizacija lopti za obrat jer je Ćorić od devet spasio čak osam, a od sedam na Mayerov servis uspio je triput doći do oduzimanja servisa.

Ćorić, koji je u Miamiju kao 29. nositelj bio slobodan, tako je nastavio niz koji mu je prekinuo Roger Federer prošli tjedan u polufinalu Indian Wellsa. U 3. kolu Ćorića čeka boji iz ogleda osmog nositelja Amerikanca Jacka Socka i Indijca Yuki Bhambrija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na teniskom turniru u Miamiju dogodila se i jedna sportska senzacija. Naime, već na startu ispao je najbolji igrač svijeta svih vremena, vodeći tenisač po ATP ljestvici u ovom trenutku te prvi nositelj – Roger Fedrer.  Izbacio ga je Australac Thanasi Kokkinakis s 3:6, 6:3, 7:6(4), inače 175. tenisač svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.