(VIDEO) NBA: Denveru derbi večeri

Foto: NBA

New York Knicksi upisali su 12. uzastopni poraz u NBA ligi izgubivši na svom parketu od Boston Celticsa sa 99-113, a hrvatski košarkaš u dresu Knicksa Mario Hezonja je za 22 minute provedene u igri postigao 10 koševa (šut za dva 4-4, trica 0-4, slobodna bacanja 2-2) uz tri skoka i dvije asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaći sastav, koji je igrao bez novopridošlih DeAndrea Jordana, Wesleya Matthewsa i Dennisa Smitha mlađeg, držao je rezultatski priključak tijekom prve tri četvrtine, ali u posljednjih 12 minuta su gosti iz Bostona pokazali kako su u ovom trenutku daleko ozbiljnija momčad.

Do 33. ovosezonske pobjede Celticse je vodio Kyrie Irving sa 23 koša, 10 skokova i šest asistencija, Marcus Morris je dodao 18. Kod Knicksa, koji su s omjerom pobjeda i poraza 10-41 najlošija momčad lige, najbolji je bio Damyean Dotson sa 22 koša, dok je “rookie” Kevin Knox dodao 21.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U derbiju večeri Denver Nuggetsi su u svojoj dvorani svladali Houston Rocketse sa 136-122, a srpski centar Nikola Jokić bio je nadomak novom “triple-double” učinku, on je susret okončao sa 31 poenom, 13 skokova i 9 asistencija. Sjajan je bio i Malik Beasley sa 35 ubačaja, dok je kod Rocketsa James Harden ubacio 30 i tako produžio svoj niz utakmica sa 30 ili više poena na 25. Koliko mu taj niz znači pokazuje i činjenica da je bio na terenu i kada je susret bio odlučen samo da se domogne brojke od 30 koševa pogodivši tricu kojom je smanjio na 134-118 malo više od minute prije isteka vremena.

Denver se ovom pobjedom poravnao s Golden State Warriorsima na vrhu Zapadne konferencije, oba sastava imaju omjer 36-15, dok je Houston šesti za Zapadu sa 29-22.

Oklahoma City Thunder ostvario je sedmu uzastopnu pobjedu bez problema svladavši domaći Miami Heat sa 118-102. Sjajan je bio Paul George sa 43 koša, dok je Russell Westbrook ostvario još jedan “triple-double” sa po 14 poena i asistencija te 12 skokova. Kod Heata je najefikasniji bio Kelly Olynyk koji je ušavši s klupe postigao 21 pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.