(VIDEO) NBA: James zabio za pobjedu Clevelanda, Bogdanovićevih 11 koševa u porazu

Foto: fah

Cleveland Cavaliers su sinoć poveli sa 3-2 u seriji na četiri pobjede nakon što su, zahvaljujući trici Jamesa LeBrona na samom kraju, u petoj utakmici doigravanja Istočne konferencije sa 98-95 svladali Indiana Pacerse Bojana Bogdanovića, dok su na Zapadu Houston Rockets ostvarili plasman u drugi krug doigravanja pobjedom od 122-104 nad Milwaukee Bucksima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

James je utakmicu završio sa 44 koša, 10 skokova i osam asistencija. Kyle Korver je dodao 19 koševa, od čega pet trica, a Kevin Love 11 koševa i 10 skokova.

Cleveland se može plasirati u drugi krug doigravanja Istočne konferencije ako pobijedi u šestoj utakmici koja se igra u petak u Indianapolisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domantas Sabonis je predvodio Pacerse sa 22 koša, dok je Victor Oladipo ubacio 12 uz isto toliko skokova. Bogdanović je odigrao 33 minute i zabio je 11 koševa sa šutom iz igre 4/9, a trice 3/5. Tome je pridodao jedan skok, tri asistencije i jednu ukradenu loptu.

Cleveland je nadigrao Indianu 32-17 u trećoj četvrtini, nadoknadivši zaostatak od sedam koševa s poluvremena što mu je donijelo vodstvo od 81-73.

Pacersi su zahvaljujući seriji od 6-0 izjednačili na 95-95 33.6 sekundi prije kraja. James je izgubio loptu 26.3 sekundi do kraja, ali se onda iskupio blokiravši šut Oladipa tri sekunde do kraja i pogodivši tricu koja je Cavsima osigurala pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Houston Rockets su se plasirali u polufinale doigravanja Zapadne konferencije s rezultatom 4-1 u seriji nakon što su sinoć pobijedili u petoj utakmici Milwaukee Buckse sa 122-104. James Harden i Clint Capela su upisali double-double. Harden je zabio 15 od svojih 24 koša u trećoj četvrtini, a tomu je dodao i 12 asistencija. Capela je ubacio 26 koševa uz 15 skokova.

Rocketsi u drugom krugu doigravanja Zapada čekaju boljeg iz ogleda između Oklahoma Cityja i Utaha.

Vjerojatno ključni trenutak utakmice zbio se u četvrtoj minuti treće četvrtine kada je Trevor Ariza zabio tricu. Rocketsi tada prvi put imaju dvoznamenkastu prednost na utakmici koju je gube do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Timberwolvese je predvodio Karl-Anthony Towns sa 23 koša i 14 skokova.

Oklahoma City Thunder su ostali u igri na Zapadu, smanjili su na 3-2 u seriji na četiri pobjede nakon što su sinoć u petoj utakmici sa 107-99 kod kuće pobijedili Utah Jazz.

Russell Westbrook je zabio 45 koševa uz 15 skokova i sedam asistencija za pobjedu svoje momčadi koja je uspjela nadoknaditi zaostatak od čak 25 koševa iz treće četvrtine. Paul George je dodao 34 koša i osam skokova. Westbrook je u drugom poluvremenu zabio 33 koša, a George 21.

Thunder je gubio s 25 koševa osam i pol minuta prije kraja treće četvrtine prije nego je ušao u seriju od 32-7 zahvaljujući kojoj je izjednačio na 78-78 na početku zadnjeg dijela utakmice. Oklahoma City je nakon toga potpuno kontrolirala zadnju četvrtinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jae Crowder je pogodio šest trica za ukupni učinak od 27 koševa čemu je dodao i osam skokova za Jazz. Donovan Mitchell je ubacio 23 koša, a Joe Ingles.

Šesta se utakmica igra u petak u Salt Lake Cityju.

Nakon sinoćnje pobjede od 108-98 nad Washington Wizardsima Toronto Raptors su poveli sa 3-2 u seriji, a najzaslužniji za to je bio DeMar DeRozan koji je utakmicu završio sa 32 poena.

Šesta utakmica se igra u petak u Washingtonu.

Kod Washingtona najbolji je bio John Wall sa 26 koševa, devet skokova i isto toliko asistencija. Bradley Beal je dodao 20 koševa, ali je zabio samo tri u ključnoj zadnjoj četvrtini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.