(VIDEO) NBA: Sjajni Ivica Zubac upisao double-double i odveo Clipperse u doigravanja, oproštaj za Wadea i Nowitzkog

zubac
Foto: fah

LA Clippers su pobjedom nad Utah Jazzom u zadnjoj utakmici regularnog dijela sezone osigurali nastup u doigravanju, a hrvatski košarkaš Ivica Zubac je tome pridonio s double-doubleom, u 30 minuta na terenu zabio je 22 koša (šut iz igre 10/13) i upisao 11 skokova, dvije asistencije i tri bloka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LA Clippers (48-34) su nakon produžetka sa 143-137 svladali Utah Jazz što im je donijelo osmo mjesto u Zapadnoj konferenciji i okršaj s braniteljima naslova Golden State Warriorsima u prvom krugu doigravanja. Utah Jazz je (50-32) peti na Zapadu i njega u prvom krugu doigravanja čekaju Houston Rockets.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Montrezl Harrell je bio najbolji pojedinac Clippersa sa 24 koša, Utah je predvodio rookie Grayson Allen sa 40 koševa.

Minnesota Timberwolves su regularni dio sezone završili s porazom, bolji od njih su sa 99-95 bili Denver Nuggets kojima je pobjedu osigurao Jamal Murray s tricom 31.5 sekundu prije kraja.
Dario Šarić je odigrao solidno u porazu svoje momčadi, u 29 minuta na terenu zabio je 11 koševa (šut iz igre 4/13, trice 0/5) uz sedam skokova i tri asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova je pobjeda Denveru (54-28) donijela drugo mjesto u Zapadnoj konferenciji i u prvom krugu doigravanja igrat će protiv San Antonio Spursa. Najbolji u redovima Nuggetsa bio je Nikola Jokić sa 29 ubačaja i skokova, dok je kod Minnesote najbolji bio Andrew Wiggins sa 25 poena.

New York Knicks su u zadnjoj utakmici regularnog dijela sezone poraženi, sa 115-89 su ih porazili gostujući Detroit Pistonsi (41-41) kojima je ova pobjeda donijela plasman u doigravanje.

Luke Kennard je sa 27 koševa bio najbolji strijelac Detroit Pistonsa, dok je kod Knicksa najbolji bio John Jenkins sa 16 koševa. Mario Hezonja je odigrao 21 minutu za New York, bez pogodaka. ali je upisao tri skoka, četiri asistencije i tri ukradene lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detroit, koji je osma momčad Istoka, u prvom kolu doigravanja igrat će protiv vodećih Milwaukee Bucksa.

Indiana Pacers su sa 135-134 nadigrali Atlanta Hawkse, a Bojna Bogdanović nije ulazio u igru. Indiana (48-34), koja je će kao petoplasirana momčad Istoka u prvom krugu doigravanja igrati protiv četveroplasiranih Boston Celticsa (49-33).

Brooklyn Nets su kod kuće sa 113-94 svladali gostujući Miami Heat, a taj je susret, zadnji u svojoj karijeri, obilježio Dwayne Wade upisavši triple-double sa 25 koševa, 11 skokova i 10 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brooklyn (42-40), koji je ovom pobjedom osigurao šesto mjesto na Istoku i okršaj s trećeplasiranim Philadelphia 76ersima (51-31) u prvom kolu doigravanja, Wadeu je odao počast prije utakmice prikazivanjem video snimke s najsjajnijim trenucima 16-godišnje NBA karijere ovog sjajnog igrača i natpisom “Hvala ti uza uspomene.”

Uz teren su sjedili njegovi prijatelji LeBron James, Chris Paul i Carmelo Anthony koji su pratili kako Wade stiže do svog petog triple-doublea u karijeri u kojoj je odigrao 1.054 utakmica.

Sinoć je još jedan veliki košarkaš odigrao zadnju utakmicu u karijeri. Susret između San Antonio Spursa i Dallas Mavericksa bila je zadnja utakmica za Nijemca Dirka Nowitzkog koji je 211 godinu dugu karijeru u NBA okončao sa 20 koševa i deset skokova.

San Antonio Spursi su, na krilima LaMarcusa Aldridgea koji je zabio 34 koša uz 16 skokova, slavili sa 105-94. Spursi su regularan dio sezone završili kao sedma momčad Zapada i u prvom krugu doigravanja igraju protiv drugoplasiranih Nuggetsa.

Portland Trail Blazers (53-29) su sa 136-131 bili bolji od Sacramento Kingsa i kao trećeplasirana momčad Zapadne konferencije u prvom krugu doigravanja igrat će protiv Oklahoma City Thundera (49-33) koji su sinoć sa 127-116 svladali Milwaukee Bucks (60-22).

Orlando Magic (42-40) su sa 122-114 nadigrali Charlotte Hornetsei u prvom krugu doigravanja igrat će protiv drugoplasirane momčadi Istoka Toronto Raptorsa.

Memphis Grizzlies su kod kuće sa 132-117 pobijedili prvoplsairanu momčad Zapada i branitelje naslova prvaka Golden State Warriorse, a u prvom poluvremenu su zabili 86 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.