(VIDEO) Nenad Bjelica: ‘Zdravko Mamić je stvorio bazu ovog Dinama, godinama je stvarao omladinsku školu, pravio ekipu, dovodio igrače…’

Foto: snimka zaslona

Trener Dinama Nenad Bjelica bio je gost večerašnjeg Pressinga. Komentirao je jučerašnji triler u nadoknadi sa Šahtarom, a osvrnuo se i na daljnje planove, domaću ligu i situaciju u nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nogomet je nepredvidiva igra i ne samo u ovoj utakmici nego i protekle sezone u Ligi prvaka bilo je utakmica s puno preokreta, nogomet je takav, mi smo zabili dva zgoditka u četiri minute i nakon toga smo dobili dva gola u zadnje tri, to je nogomet i to tako treba prihvatiti. Naravno da smo mogli bolje reagirati, komentirao je jučerašnji susret Dinamo-Šahtar trener Dinama Nenad Bjelica.

Kaže da je sinoć bilo tužno u svlačionici, ali da je danas nakon treninga već bilo bolje. Istaknuo je da su igrači stvorili respektabilnu momčad koja se može potući s bilo kim u Europi. Sretan je što može biti dio ovog Dinama.

Bjelica kaže da od igrača traži emocije i reakcije, ne želi da igraju bez emocija i dopušta im da raspravljaju među sobom ako netko nešto pogriješi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije reagirao ni komentirao suđenja do sada, ali komentira VAR jer smatra da nije perfektan sustav jer “imamo bezbroj situacija u kojoj je on nepravedan.”

“Gledaju se situacije koje su sucu sporne. Ako ih ima pet pogledaj onda pet, a ne samo koja ti je sporna”, rekao je i dodao da je i Dinamo ponekad imao koristi od VAR-a, ali da je ostao protivnik tog sustava jer postoji i mogućnost manipulacije.

“Da mi imamo VAR u Hrvatskoj vjerojatno Dinamo ne bi osvojio Kup prije dvije godine jer su bile očigledne dvije pogreške na štetuHajduka, ali ću vam reći da bi mi u prošloj sezoni imali ne jedno 30 bodova prednosti nego 40,45 koliko je suđeno na štetu Dinama”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže i da suđenja ne komentira jer je riječ o ljudskim pogreškama, ali VAR komentira jer je riječ o tehnologiji. Vjeruje da će Dinamo i ove godine prezimiti u Europi.

“Mislim da Dinamo sa svojim rezultatima u zadnjih dvadeset godina pokazuje da je najbolji u regiji. Zdravko Mamić je stvorio bazu ovog Dinama, godinama je stvarao omladinsku školu, pravio ekipu, dovodio igrače, dobro organizirao klub, kada sam došao radili smo na stvaranju momčadi.

On je doveo Petkovića i Oršića”, rekao je i potvrdio da se čuo s Mamićem jučer za kojeg još kaže da jako dobro zna nogomet, može dobro procijeniti igrača i da s njim dosta dobro surađuje. Za bijeg od pravosuđa kaže da su to njegove privatne stvari u koje se ne želi miješati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se Dinamo priprema za utakmicu protiv Atalante, zašto misli da City i dalje može ispasti, zašto mu je važno da i drugi klubovi u Hrvatskoj budu jaki, koliko je važna dobra infrastruktura za razvoj nogometa, kako bira nogometaše, što misli o stanju u reprezentaciji pogledajte u videozapisu emisije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.