(VIDEO) NHL: Bluesi poveli sa 2:1

Foto: Twitter

Hokejaši Saint Louis Bluesa poveli su sa 2-1 u pobjedama protiv Dallas Starsa u dvoboju drugog kruga doigravanja Zapadne konferencije NHL lige zahvaljujući 4-3 pobjedi u trećoj utakmici igranoj u Dallasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti iz Saint Louisa niti u jednom trenutku susreta nisu gubili, vodili su sa 1-0, 2-1, 3-2 i 4-3, domaći sastav tri je puta uspijevao izjednačiti, no ne i četvrti put nakon što je Pat Maroon pogodio za 4-3 samo 1:38 minuta prije kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba sastava postigla su po jedan pogodak u prvoj trećini, Jaden Schwartz (1:27) je doveo Blues u vodstvo na samom otvaranju da bi Aleksandar Radulov (17:12) poravnao u situaciji kada su Starsi imali igrača više na ledu.

U drugoj trećini jedini pogodak postigao je Tyler Bozak (28:30) najbrže reagiravši na jedan odbijanac, a rezultat se potom nije mijenjao sve do posljednjih sedam minuta susreta kada je krenula “ludnica” na ledu. Bluesi su 7:53 minuta prije kraja dobili priliku da s igračem više povećaju prednost, ali dogodilo se upravo suprotno, nakon izgubljene pločice u suparničkoj trećini uslijedila je munjevita kontra koju je Andrew Cogliano (53:06) okrunio golom za 2-2.

Gosti su tako umjesto povećanja prednosti ostali bez nje, ali samo 20 sekundi nakon što je istekla kazna domaćem igraču stigli su do novog vodstva kada je Alex Pietrangelo (54:24) uspio gurnuti pak iza leđa Bena Bishopa. Domaći su se ekspresno oporavili i od tog šoka, Tyler Seguin (55:52) je samo minutu i pol zatim i treći put izjednačio te se činilo kako će dvoboj zasigurno otići u produžetak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, s takvim scenarijem se nije složio Pat Maroon (58:22) koji je iz neposredne blizine uspio dovoljno podići pak da on završi preko ramena Bishopa u mreži. Niti tu nije bio kraj uzbuđenjima jer su domaći 43 sekunde prije kraja dobili igrača više jer je Colton Parayko neoprezno izbacio pločicu izvan leda. Kako su Starsi povukli i vratara s leda, imali su situaciju sa šest klizača protiv suparnička četiri, ali nisu uspjeli i četvrti put poravnati.

Plasman u finale Zapada izborit će momčad koja prva ostvari četiri pobjede, a četvrta utakmica igrat će se opt u Dallasu u noći sa srijede na četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.