(VIDEO) NBA: Sixersi izjednačili, Nuggetsi poveli

Foto: fah

Košarkaši Philadelphia 76-ersa poravnali su omjer u pobjedama protiv Toronto Raptorsa na 1-1 u dvoboju drugog kruga doigravanja Istočne konferencije NBA lige 94-89 pobjedom u Torontu, dok su Denver Nuggetsi poveli sa 1-0 protiv Portland Trail Blazersa domaćom 121-113 pobjedom u prvoj utakmici drugog kruga na Zapadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sixersi su u drugoj utakmici ovogodišnjeg doigravanja prekinuli neslavni niz od 14 uzastopnih poraza u Torontu koji je trajao još od studenoga 2012. godine, a najzaslužniji za tu pobjedu bio je Jimmy Butler koji je postigao 30 koševa uz 11 skokova dok Raptorsima ovoga puta nije pomoglo 35 ubačaja Kawhija Leonarda.

Sixersi su preuzeli vodstvo sredinom prve četvrtine te ga više nisu ispuštali do kraja susreta iako su Raptorsi u trećoj četvrtini smanjili na samo jedan razlike te pred kraj utakmice imali šut za tricu kojim bi poravnali rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući odličnom šutu za tricu, u prvom poluvremenu su gađali 8-16 s distance, gosti iz Philadelphije u jednom su trenutku imali i 19 pogodaka prednosti (45-26) no s nekoliko neopreznosti dopustili su domaćima da do odmora smanje na 13 (51-38).

Predvođeni svojim najboljim igračem Leonardom Raptorsi su se dvije i pol minute prije kraja treće četvrtine primakli na 63-62, no Butler i Embiid su se pobrinuli za novo odvajanje Sixersa. Kada je Tobias Harris pet i pol minuta prije kraja pogodio za 83-70 činilo se kako su Sixersi osigurali pobjedu, no s tim se nije složio Kyle Lowry koji je s dvije uzastopne trice smanjio na 90-89 minutu i pol prije isteka vremena. Potom je i Pascal Siakam pogodio za 90-89 46 sekundi prije kraja da bi u sljedećem napadu gostiju Joel Embiid j pogodio za 92-89, a u posljednjem napadu domaćih odgovornost je preuzeo Danny Green koji je promašio tricu za izjednačenje. Harris je s dva pogođena slobodna bacanja postavio konačni rezultat.

Odličnu rolu kod gostiju imao je i igrač s klupe Tyler Ennis sa 13 poena, dok je bolesni Embiid, čiji je nastup bio upitan, dodao 12 ubačaja. Kod Raptorsa uz Leonarda istaknuli su se Siakam sa 21 i Lowry sa 20 pogodaka, ali obojica uz veliki broj potrošenih lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća utakmica igrat će se u Philadelphiji u noći s četvrtka na petak, a plasman u konferencijski finale izborit će momčad koja prva ostvari četiri pobjede.

U Denveru su domaći Nuggetsi odličnom igrom u trećoj četvrtini ostvarili prednost od 93-84 uoči posljednjih 12 minuta te tu prednost sigurno održavali. Pobjednike je predvodio Nikola Jokić sa 37 koševa, 9 skokova i 6 asistencija, Jamal Murray je dodao 23 poena i 8 asistencija, dok su kod gostiju najefikasniji bili Damian Lillard sa 39 i Enes Kanter sa 26 pogodaka.

Drugu utakmicu Denver i Portland igrat će na istom mjestu za dva dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.