(VIDEO) NHL – Bostonu Winter Clasicc, Vegas bolji od Kingsa, Predatorsi lako protiv Flyersa

Foto: fah

Prvog dana Nove godine na programu NHL lige bile su tri utakmice. Boston je u tradicionalnom Winter Classicu pobijedio Chicago sa 4-2, aktualni doprvak Vegas je pobijedio LA Kingse sa 2-0, dok je Nashville porazio Philadelphiju sa 4-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već tradicionalno prvog ili drugog dana Nove godine održava se Winter Classic, susret na otvorenom. Ove godine na stadionu Notre Dame u South Bendu pred 76.126 gledatelja Boston Bruinsi su pobijedili Chicago Blackhawkse sa 4-2.

Bilo je to 11. izdanje ‘zimskog klasika’, Blackhawksi su u njemu sudjelovali četvrti put, dok je Bruinsima to bio treći nastup.

Premda je Chicago vodio 1-0 i 2-1, pobjeda je pripala Bostonu. Golove za Bruinse zabili su David Pastrnak (12:38), Patrice Bergeron (38:48), Sean Kuraly (50:20) i Brad Marchand (59:27), dok je Tuukka Rask sakupio 36 obrana. Strijelci za Chicago bili su Brendan Perlini (8:30) i Dominik Kahun (31.24), a Cam Ward je imao 32 obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je posebna utakmica i nitko je ne želi izgubiti. Sezona je dugačka, ima mnogo utakmica, ali nije isto kada igraš pred 76.000 gledatelja na stadionu i pred milijunima gledatelja uz tv ekrane,” kazao je Patrice Bergeron.

Bio je to drugi najgledaniji Winter Classic. Najviše gledatelja, čak 105.491 okupilo se 2014. na stadionu Michigan u susretu između Toronta i Detroita (3-2).

Prvi službeni susret na otvorenom odigran je 22. studenog 2003. u Edmontonu. Usprkos hladnom vremenu i -18 stupnjeva Celzijusa na tribinama se okupilo 57.167 gledatelja, a snage su odmjerili Montreal i Edmonton (4-3). Vodstvo NHL lige je odlučilo da “Winter Classic” od siječnja 2008. postane tradicija i nalazi se u kalendaru natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni NHL doprvaci Vegas Golden Knights su pobijedili Los Angeles Kingse sa 2-0, a oba gola postignuta su u posljednjoj trećini.

Nakon 43 minute igre bez golova, domaćin je poveo preko Brandona Pirrija, a pobjedu Vegasa potvrdio je Alex Tuch pogodivši u posljednjim trenucima susreta u praznu mrežu. Pobjeda Golden Knightsa trebala je biti i uvjerljivija, no gostujući vratar Jack Campbell sakupio je čak 46 obrana, dok je njegov kolega na suprotnoj strani Marc-Andre Fleury imao 17 obrana. Za Fleuryja je to bio šesti ‘shutout’ ove sezone.

U trećoj utakmici večeri Nashville Predatorsi su pobijedili Philadelphia Flyerse sa 4-0. Nakon prve trećine bez golova, Predatorsi su u iduće dvije godine zabili po dva gola za uvjerljivu pobjedu. Dva gola zabio je Viktor Arvidsson (32:03, 46:15), a među strijelce su se upisali i Craig Smith (22:03), te Rocco Grimaldi (51:37), dok je Juuse Saros imao 32 obrane.

“Kada dečki ispred tebe igraju odlično sve je lakše. Imao sam i malo sreće jer su suparnici nekoliko puta pogodili okvir gola,” kazao je Saros nakon drugog ‘shutouta’ ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.