(VIDEO) NHL doigravanje: Pittsburgh propustio ‘pomesti’ Columbus

Foto: Twitter

Hokejaši Columbusa izbjegli su ‘metlu’ u prvom krugu doigravanja za Stanley Cup, nakon što su pred svojim navijačima u četvrtoj utakmici serije sa 5-4 svladali aktualne prvake iz Pittsburgha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaća momčad je u 25. minuti vodila 3-0 pogocima Jacka Johnsona, Josha Andersona i Markusa Nutivaare. Penguinsi su smanjili zaostatak na 3-2 golovima Patrica Hornqvista i Rona Hainseyja do kraja druge trećine, da bi nakon 27 sekundi igre u trećoj Williams Karlsson ponovno donio dva gola prednosti Blue Jacketsima. Tom Kuhnhackl je potom smanjio na 4-3 u 43. minuti, a Boone Jenner je povisio na 5-3 u 46. minuti. Konačnih 5-4 postavio je Jake Guentzel svojim petim pogotkom u doigravanju, ali je bilo prekasno za povratak gostiju.

Peta utakmica serije na rasporedu je u noći s petka na subotu (1 sat iza ponoći) po srednjoeuropskom vremenu.

New York Rangersi su u Madison Square Gardenu svladali Montreal sa 2-1. U dvoboju raspoloženih vratara Henrik Lundqvist je propustio samo jedan pak u svoju mrežu, a obranio 24 udarca gostujućih igrača, dok je Carey Price zaustavio 32 pločice, no dvaput je svladan. Prvi gol za domaće postigao je Jesper Fast u 12. minuti, a izjednačio je Torrey Mitchell u 19. minuti. Odlučujući pogodak djelo je Ricka Nasha, a postigao ga je u 25. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serija se ponovno vraća u Montreal za petu utakmicu koja je na rasporedu u noći s petka na subotu (1 sat iza ponoći).

Izjednačenje na 2-2 u seriji izborili su i San Jose Sharksi pravom golijadom pred svojim navijačima koje su nagradili sa sedam pogodaka u mreži Edmontona, dok su strijelci Oilersa ostali bez učinka. Po dva pogotka za San Jose postigli su Joe Pavelski (1, 37) i Logan Couturue (12, 33), a po jedan Patrick Marleau (23), Marcus Sorensen (30) i David Schlemko (47).

Edmonton će iskupljenje tražiti pred svojim navijačima u petoj utakmici koja je na rasporedu u noći s petka na subotu (4.30 sati iza ponoći).

NHL doigravanje – rezultati, 18.4.
ISTOČNA KONFERENCIJA
New York Rangers – Montreal 2-1
(rezultat u seriji izjednačen na 2-2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Columbus – Pittsburgh 5-4
(Pittsburgh vodi u seriji sa 3-1)

ZAPADNA KONFERENCIJA
San Jose – Edmonton 7-0
(rezultat u seriji izjednačen na 2-2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.