(VIDEO) NHL: Pittsburgh slavio u produžetku

Foto: FAH

Pittsburgh Penguins su sinoć upisali pobjedu, sa 5-4 su nakon produžetka slavili protiv New York Rangersa u Madison Square Gardenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jevgenij Malkin je zabio pobjednički gol 58 sekundi nakon početka produžetka.

Utakmicu je u produžetke odveo Sidney Crosby koji je zabio gol za Penguinse minutu prije kraja regularnog dijela utakmice za 4-4. Ostali strijelci za Penguinse bili su Phil Kessel, Carl Hagelin i Patric Hornqvist.

Ovo je druga uzastopna pobjeda za branitelje naslova Penguinse (4-2-1), dok su Rangersi (1-5-1) niz utakmica bez pobjede povećali na četiri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Pittsburgh poveo s 2-0 u prvoj trećini, u drugoj trećini za New York golove zabijaju David Desharnais, Pavel Buchnevich i J.t. Miller. Izjednačuje na 3-3 Hornqvist, a u zadnjoj trećini Rangerse u vodstvo dovodi Michael Grabner.

New Jersey Devilsi su sa 5-4 nakon raspucavanja slavili protiv Tampa Bay Lighteninga. Jeidni pogodak u raspucavanju postigao je Kyle Palmieri.

Palmieri je također bio strijelac za Devilse (5-1-0) i u prvoj trećini. Drew Stafford je zabio dva gola, a Brian Gibbons jedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikita Kucherov je bio strijelac i u sedmoj utakmici zaredom. Osim njega, golove za Tampu su zabili Vladislav Namesnikov, Ondrej Palat i Steven Stamkos. Kucherov koji od početka sezone ima 12 bodova (osam pogodaka, četiri asistencije) četvrti je igrač u povijesti NHL-a koji je zabio barem jedan gol u prvih sedam utakmica.

Las Vegas Golden Knights su također u produžetku sa 5-4 pobijedili Buffalo Sabres nakon što su ispustili vodstvo od tri gola iz prve trećine.

David Perron je zabio dva gola, prva dba ove sezone, a drugi, postignut minutu nakon početka produžetka, donio je pobjedu Las Vegasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golden Knights, kojima je ovo prva sezona u NHL-u, s omjerom 5-1-0 ima najbolji početak sezone nakon Montreal Canadiensa iz sezone 1917./18. Vegas je također vodeći u Zapadnoj konferenciji sa 10 bodova.

Oscar Lindberg, Reilly Smith i Alex Tuch su zabili za Vegas, a Malcolm Subban je upisao 30 obrana. Ryan O’Reilly je postigao dva pogotka za Buffalo, a Evander Kane i Sam Reinhart po jedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.