(VIDEO) NHL: Sigurna pobjeda Bostona, Pastrnak za povijest

Foto: Twitter

Hokejaši Bostona, Tampe Bay, Nashvillea i San Josea ostvarili su druge pobjede u prvom krugu doigravanja NHL lige, a večer je obilježio napadač Bostona Čeh David Pastrnak upisavši tri gola i tri asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boston je na Istoku pobijedio Toronto 7-3 i sada u seriji na četiri pobjede vodi 2-0. Tampa Bay je porazila New Jersey sa 5-3 i također vodi 2-0. Na Zapadu su 2-0 poveli Nashville nakon 5-4 slavlja protiv Colorada, te San Jose koji je ostvario i drugu gostujuću pobjedu protiv Anaheima, ovoga puta 3-2.

Boston Bruinsi su na krilima sjajnog Čeha Davida Pastrnaka porazili Toronto Maple Leafsa 7-3. Boston je već nakon prve četvrtine vodio 4-0 i pitanje pobjednika je bilo razriješeno nakon 20 minuta.

Pastrnak je bio igrač utakmice s tri gola i tri asistencije čime je postao tek šesti igrač svih vremena kojem je to uspjelo u jednoj utakmici doigravanja, ali i najmlađi čime je preskočio velikog Waynea Gretzkyja. Pasternaku je to uspjelo sa 21 godinom i 324 dana, dok je Gretzky imao 22 godine i 81 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tri gola i tri asistencije u jednoj utakmici doigravanja, to je zaista posebno. David je bio savršen,” kazao je trener Bruinsa Bruce Cassidy.

“Svi u klubu već duže vrijeme znamo koliko je on sjajan igrač, sada su to shvatili i ostali,” dodao je njegov suigrač Patrice Bergeron. Golove za Boston zabili su i Jake DeBrusk, Kevan Miller, Rick Nash i david Krejci, dok su strijelci za Toronto bili Mitch Marner, Tyler Bozak i James van Riemsdyk. Treća utakmica je na rasporedu 16. travnja u Torontu.

Drugu pobjedu u seriji ostvarili su i lanjski finalisti Nashville Predatorsi. U susretu igranom u Bridgestone Areni domaćin je pobijedio Colorado Avalanche 5-4 i sada vodi 2-0 u seriji na četiri pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su poveli golom Gabrirela Bourquea, no Predatorsi su se u nastavku probudili i sa tri gola u nizu okrenuli rezultat. Colorado je u nastavku utakmice smanjio na 3-2, 4-3 i 5-4, ali nije uspio izjednačiti.

Za Nashville je golove postiglo pet različitih strijelaca – Kevin Fiala, Viktor Arvidsson, Ryan Johansen, Austin Watson i Ryan Watson, dok je Pekka Rinne sakupio 26 obrana. Osim Bourquea, za goste su strijelci bili i Nathan MacKinnon, Gabriel Landeskog i Alexander Kerfoot uz 28 obrana Jonathana Berniera. Treća utakmica je 16. travnja u Denveru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.