(VIDEO) NHL: Spektakularni preokret Anaheima

Foto: Twitter

Hokejaši Anaheim Ducksa trećom su uzastopnom pobjedom protiv Edmonton Oilersa, ovoga puta na svom ledu sa 4-3 u drugom produžetku, poveli sa 3-2 u pobjedama u polufinalu doigravanja Zapadne konferencije NHL lige, te ih još jedna pobjeda dijeli od prolaska dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do pobjede u iznimno važnoj petoj utakmici Ducksi su stigli spektakularnim preokretom, nešto više od tri minute prije isteka treće trećine Oilersi su vodili sa 3-0, a tada su domaći s leda povukli vratara i uveli šestog igrača u očajničkom pokušaju preokreta. Rizik im se isplatio, jer su uspjeli postići čak tri gola u situaciji 6-5 i pogotkom Rickarda Rakella 15 sekundi prije isteka vremena izborili produžetak. U dodanom vremenu proteklo je gotovo 27 minuta čiste igre prije no što je kapetan Ducksa Corey Perry kompletirao preokret pobjedničkim pogotkom.

Edmonton je do vodstva od 3-0 stigao odličnom drugom trećinom koju je otvorio golom Leona Draisaitla (20:15) nakon samo 15 sekundi igre. Connor McDavid (22:55) ubrzo potom iskoristio je situaciju s dva igrača više na ledu za 2-0, a Drake Caggiula (32:28) je sredinom te dionice povisio na, naizgled nedostižnih, 3-0. Obrana gostiju na čelu s Camom Talbotom odolijevala je svim pokušajima domaćih sve do 3:16 minuta prije isteka treće trećine, a tada je Ryan Getzlaf (56:44) pogodio za početak dosada nezabilježenog preokreta u doigravanju. Cam Fowler (57:19) je 35 sekundi potom smanjio na 2-3 da bi Rickard Rakell (59:45) u samoj završnici uspio provući pločicu kroz šumu igrača za 3-3. Iako šokirani, Oilersi su u prvom produžetku imali nekoliko odličnih prilika za pobjedu, no nisu ih iskoristili, da bi u drugom nastavku Corey Perry (86:57) poslao četvrti pak iza leđa Talbota, koji je tako završio susret na gubitničkoj strani iako je imao čak 60 obrana.

Bila je ovo prva pobjeda domaće momčadi u seriji, prva dva susreta u Anaheimu dobili su Oilersi, da bi Ducksi uzvratili s dvije pobjede u Edmontonu. Šesta utakmica na rasporedu je u nedjelju u Edmontonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saint Louis Bluesi izbjegli su ispadanje svladavši na svom ledu Nashville Predatorse sa 2-1 u petoj utakmici svoje serije i tako smanjili zaostatak u seriji na 2-3. Domaći su u prvu od tri moguće eliminacijske utakmice ušli iznimno agresivno, a takav pristup napokon im se isplatio u šestoj minuti druge trećine kada je Dmitrij Jaškin (25:43) napokon svladao Pekku Rinnea. Zanimljivo, Jaškin je u momčad Bluesa upao samo zbog ozljede Alexandera Steena i bila mu je ovo prva utakmica u ovogodišnjem doigravanju. James Neal (33:50) je uspio poravnati na 1-1 iskoristivši prednost od dva igrača na ledu za Predatorse, ali Jaden Schwartz (40:25) je početkom treće trećine pogodio za 2-1, a domaći sastav potom je uspio zadržati prednost i izboriti se za produžetak svoje sezone.

Šesta utakmica ovih suparnika na programu je u nedjelju u Nashvilleu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.