(VIDEO) NHL: Vegas i Tampa na korak do konferencijskih finala

Foto: Twitter

Hokejaši Tampa Baya su pobjedom 4-3 u produžetku utakmice odigrane u Bostonu stigli do prednosti od 3-1 u polufinalnoj seriji NHL doigravanja za Stanley Cup u Istočnoj konferenciji, dok su u polufinalu Zapadne konferencije Vegas Golden Knights na domaćem ledu sa 5-3 pobijedili San Jose i poveli sa 3-2 u seriji na četiri pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj u bostonskom TD Gardenu počeo je razočaravajuće za domaće navijače, jer je nakon manje od deset minuta igre gostujuća momčad vodila sa 2-0 golovima Braydena Pointa (5) i Nikite Kučerova (10). No, uslijedio je preokret Bruinsa koji su postigli tri uzastopna pogotka i došli do vodstva. David Pastrnak (16) i dvostruki stijelac Patrice Bergeron (23, 47), uz asistencije Toreyja Kruga i Brada Marchanda bili su tvorci preokreta za vodstvo 3-2.

Ipak, Steven Stamkos (53) je uspio izjednačiti na 3-3 i odvesti uutakmicu u produžetak koji je potrajao svega tri minute i 18 sekundi. Tad je mrežu Tukke Raska zatresao Dan Girardi i donio veliku prednost momčadi s Floride koja na svom ledu već u nedjelju može doći do četvrte pobjede i plasmana u svoje peto konferencijsko finale, a treće u posljednje četiri sezone.

Novostvorenu momčad, Vegas Golden Knights, također jedna pobjeda dijeli od konferencijskog finala. Dvostruki strijelac Alex Tuch (25, 49), James Neal (20) i Erik Haula (29) donijeli su ‘zlatnim vitezovima’ prednost od 4-0, kad je do kraja ostalo manje od 12 minuta. No, Sharksi se nisu predali i s tri ekspresna pogotka učinili su završnicu utakmice uzbudljivom. Kevin Labanc (50), Tomaš Hertl (52) i Mikkel Boedker (56) vratili su nadu San Joseu. No, u 59. minuti Jonathan Marchessault je zapečatio pobjedu Vegasa koji su igrali pred rekordnih 18.963 gledatelja u T-Mobile Areni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

San Jose će u noći s nedjelje na ponedjeljak (1.30 sati) pokušati pred svojim navijačima izboriti odlučujuću, sedmu utakmicu koja bi bila odigrana u noći s utorka na srijedu u Las Vegasu.

U noći sa subote na nedjelju na rasporedu su pete utakmice u preostale dvije polufinalne serije u kojima je rezultat 2-2. Washington je domaćin prvacima iz Pittsburgha (1 sat iza ponoći), a Nashville dočekuje Winnipeg (3.30 sati).

NHL doigravanje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ISTOČNA KONFERENCIJA – polufinale
Boston – Tampa Bay 3-4 (produžetak)
(Tampa vodi sa 3-1 u seriji)

ZAPADNA KONFERENCIJA – polufinale
Vegas – San Jose 5-3
(Vegas vodi sa 3-2 u seriji)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.