(VIDEO) NHL: Washington konačno pobijedio kod kuće

Foto: Twitter

Hokejaši Washingtona konačno su uspjeli pobijediti Columbus na svom ledu, a trijumf 4-3 u produžetku pete utakmice prvog kruga doigravanja za Stanley Cup donio im je i vodstvo 3-2 u seriji na četiri pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak kojim je prekinut niz gostujućih pobjeda u ovom srazu, u 12. minuti produžetka postigao je Nicklas Backstrom, što mu je bio drugi gol na utakmici, nakon što je u 14. minuti Capitalsima donio izjednačenje na 1-1. Uz Backstroma strijelci za domaću momčad bili su Jevgenij Kuznjecov (24) i T. J. Oshie (37). Za goste je dvostruki strijelac bio Matt Calvert (11, 25), a Oliver Bjorkstrand (43) je postavio konačan rezultat u osnovnom dijelu utakmice,

Šesti obračun ovih momčadi na rasporedu je u noći s ponedjeljka na utorak u Columbusu.

Tampa Bay Lightning su opravdali ulogu favorita u srazu s New Jersey Devilsima te pobjedom 3-1 u petoj utakmici, odigranoj pred njihovim navijačima, izborili su mjesto u drugom krugu. Mihail Sergačjov (9), Nikita Kučerov (43) i Ryan Callahan (60) bili su strijelci za pobjednike, dok je jedini gostujući pogodak postigao Patrick Maroon (58).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se činilo da će Tampa Bay istu večer saznati ime suparnika u drugom krugu, to se nije dogodilo, jer je Toronto gostujućom 4-3 pobjedom nad Bostonom izborio povratak serije u Kanadu, gdje će u noći s ponedjeljka na utorak biti odigrana šesta utakmica.

Gosti su bolje otvorili dvoboj i nakon prve trećine vodili 2-0 pogocima Connora Browna (7) i Andreasa Johnssona (11). David Backes (30) je smanjio zaostatak Bostona, ali su u sljedeće dvije minute uslijedila nova dva pogotka gostiju. Tyler Bozak (31) i James van Riemsdyk (32) donijeli su Maple Leafsima prednost od 4-1. Sean Kuraly (48) i Noel Acciari (46) su vratili Boston u utakmicu, ali Bruinsi u posljednjih 14 minuta dvoboja nisu uspjeli još jednom svladati danskog vratara Frederika Andersena te tako izboriti barem produžetak.

NHL doigravanje – 1. krug

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ISTOČNA KONFERENCIJA
Tampa Bay – New Jersey 3-1
(Tampa Bay je pobijedio sa 4-1 u seriji)

Washington – Columbus 4-3 (produžetak)
(Washington vodi sa 3-2 u seriji)

Boston – Toronto 3-4
(Boston vodi sa 3-2 u seriji)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.