(VIDEO) NHL: Washington na korak od osvajanja Stanley Cupa

Foto: Twitter

Washington Capitals su na korak od osvajanja svog prvog Stanley Cupa nakon što su sinoć kod kuće u četvrtoj utakmici pobijedili Vegas Golden Knightse sa 6-2 i poveli u seriji sa 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peta utakmica se igra u četvrtak u Las Vegasu, a Capitals u 43 sezone nisu bili nikada bliže osvajanju Stanley Cupa. Jedini put kada su bili u finalu 1998. poraženi su od Detroit Red Wingsa.

Capitals su izdržali žestoki početak Vegasa koji je imao nekoliko dobrih prilika za gol, ali su onda poveli već u prvoj trećini pogocima T.J. Oshiea, Toma Wilsona i Devantea Smith-Pellyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Biti jednu pobjedu od naslova, to je najteže”, izjavio je nakon utakmice Aleks Ovečkin koji bi mogao postati prvi Rus koji će kao kapetan momčadi osvojiti Stanley Cup.

U drugoj trećini jedini pogodak za Washington postiže John Carlson koji koristi situaciju s igračem više. Vegas odgovara u zadnjoj trećini s dva gola, a strijelci su bili James Neal i Reilly Smith, no onda Capitalsima pobjedu osiguravaju Michal Kempny i Brett Connolly. Vratar Braden Holtby obranio 28 udaraca upućenih prema golu Washingtona.

Golden Knights, koji su u prva tri kruga doigravanja izgubili svega tri utakmice, sada su izgubili tri utakmice zaredom. Jedina momčad koja je u povijesti NHL-a uspjela nadoknaditi zaostatak od 3-1 u finalu bili su Toronto Maple Leafs 1942.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.