(VIDEO) Niko Kovač odgovorio Rummeniggeu, Salihamidžiću, njemačkim medijima: ”Prošlo je tek osam kola, a već govore o budućnosti trenera”

Foto: fah

Bivši hrvatski izbornik, aktualni trener Bayerna, Niko Kovač, uoči prvenstvene utakmice protiv Uninon Berlina održao je tiskovnu konferenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, za razliku od Lige prvaka u domaćem prvenstvu Bavarci igraju promjenjivo, a i rezultati su takvi. U zadnja dva kola Bundeslige Bayern je osvojio tek jedan bod, Karl-Heinz Rummenigge već je postao poprilično nervozan. Utakmicu protiv Union Berlina Bayern jednostavno mora dobiti na svojoj Allianz Areni.   Kovač se osvrnuo i na spekulacije njemačkih medija o tome da ga čeka otkaz!? Nakon samo osam odigranih kola!?

“Igramo na domaćem terenu i želimo se pobjedom vratiti na vrh tablice. Union je nedavno promijenio formaciju i počeo igrati s tri igrača u zadnjoj liniji, to im je donijelo stabilnost i sigurno je da nam neće biti lako protiv njihove obrane. Moramo pronaći rješenje, izgubiti što manje lopti i imati strpljenja. Jednostavno je, moramo izaći i igrati svoj nogomet”, kazao je bivši izbornik Vatrenih u najavi utakmice s Uninon Berlinom.

Niko se osvrnuo i na izjave Hasana Salihamidžića, koji posljednjih mjeseci papagajski ponavlja sve ono što Rummenigge kaže. Naime, Salihamidžić smatra da Bayern mora igrati bolje nego što igra sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Brazzo je u pravu kad govori da možemo biti bolji. Trenutno se jako mučimo u obrani, radimo previše individualnih pogrešaka. Moramo osvajati duele i svesti šanse protivnika na minimum pa ćemo protivnike pobjeđivati lakše nego što je to bio slučaj s Olympiakosom u utorak”, poručio je Niko Kovač.

Naime, nakon prva tri kola u grupnoj fazi Lige prvaka Bayern ima devet bodova, dakle, imaju Bavarci maksimalan učinak, u posljednjem su kolu slavili protiv Olympiacosa u Pireju 3:2.

Kako smo već pisali legenda Bayerna i njemačkog nogometa, Karl-Heinz Rummenigge, kritizirao je i hvalio Kovača, nakon Tottenhama hvalio, nakon Olympiacosa kritizirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kad je govorio o neopreznosti u igri, svi smo znali o čemu govori. U ovom klubu svi očekuju pobjede i lijep nogomet na terenu. I mi to očekujemo, ali ne može se uvijek igrati lijep nogomet. Prvo i najbitnije je biti uspješan”, odgovorio je Rummeniggeu Niko Kovač te se zatim konkretnije osvrnuo i na svoju situaciju.

“Prošlo je osam kola u ligi, a već se priča o budućnosti trenera. Nije to samo u Bayernu, slično je i Lucienu Favreu u Dortmundu. Puno se priča o poštovanju, ali ovo nema veze s poštovanjem. Favre je s Borussijom na jednako bodova kao i mi, izgubio je jednu utakmicu u Ligi prvaka i još je u igri za Kup, a priča se o njegovim nasljednicima. Ne razumijem to. Mišljenje manjine predstavlja se kao mišljenje većine”, zaključio je bivši hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.