(VIDEO) Nino Raspudić o razvoju motorike: ‘Nije nevažno što je Luka Modrić skakao po kamenjaru za kozama ako pogledamo njegovo kretanje danas’

Foto: snimka zaslona, fah

“Toliko o famoznim tabletima – danas Francuska uklanja tablete iz škola, djeca moraju razvijati motoriku. Nije pisanje slučajno – veza između mozga i ruke je važna. Nije nevažno što je Luka Modrić skakao po kamenjaru za kozama ako pogledamo njegovo kretanje danas u nogometu. Dakle, tu se razvija mozak”, rekao je Nino Raspudić u Petom danu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji pojavili su se kadrovi malenog plavokosog dječaka u prevelikoj jakni kako tjera koze u tor.

Luka s obitelji bio prisiljen napustiti svoj doma za velikosrpske agresije i okupacije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić u ranoj fazi života osjetio je koliko život može biti bolan. Na početku Domovinskog rata ostao je bez djeda po kojemu je i dobio ime, ustao je bez uzora. U tim godinama polazak u prvi razred trebao bi biti najstresniji događaj u životu djeteta, ali Luka je s obitelji bježao od rata.

Nakon nekoliko lokacija stigli su u Zadar, u hotel Kolovare, kao i mnoge druge izbjeglice. Škola i treninzi pomogli su Luki da manje misli o strahotama rata. Toma Bašić bio je šef omladinske škole kluba, to je čovjek koji je u Luki prepoznao „ono” nešto posebno. Godine se prolazile, stiglo je vrijeme za novi korak u Lukinoj karijeri. Bašić ga je ponudio Hajduku, bili su neodlučni, struka ‘bilih’ nije ga prepoznala. Na preporuku Bašića, Zdravko Mamić je, kako se priča, na neviđeno rekao – da.

Dragocjeno iskustvo u Mostaru…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedila je posudba u Zrinjski. Igranje u Premier ligi Bosne i Hercegovine bilo je neprocjenjivo iskustvo za Luku. U ligi gdje obrambeni igrači imaju moto „ tko leži, ne bježi” Modrić je očvrsnuo i dodatno stasao. Luku je u Zrinjskom kao i u juniorima Dinama vodio Stjepan Deverić, imao je važnu ulogu u njegovom nogometnom razvoju. Prije povratka u Dinamo odradio je uspješnu sezonu u Interu iz Zaprešića, nakon čega je napokon bio spreman za Dinamo.

Od prvog nastupa krenule se ponude europskih nogometnih velikana. U nešto više od tri i pol godine u Maksimiru osvojio je 6 trofeja, ali i srca navijača. Samo rijetki igrači zasluže pljesak navijača najvećih rivala, Modrić je jedan od njih. Po dolasku u Tottenham mnogi su sumnjali u njega, scenarij koji je već nekoliko puta doživio. I opet se dogodilo isto, brzo su navijači Spursa shvatili kakvog su igrača dobili.

Osvojio s Realom – sve…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tottenham je veliki klub, ali Modrić je igrač za najveći klub. Iz mora trofeja u Realu izdvajamo četiri Lige prvaka. Na klupskoj razini osvojio sam sve, želim napraviti nešto i s reprezentacijom, bio je jasan Modrić. Nakon silnih razočaranja stigla je Rusija. Na Svjetskom prvenstvu veliki postaju najveći. Postao je i Luka. Zlatna lopta kruna je njegove karijere, krug se zatvorio, od obronaka Velebita do finala svih finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.