(VIDEO) Dok Novak Đoković hvali Marina Čilića hrvatski tenisač traži izlaz iz ‘crne rupe’

Foto: fah

Vikend je rezerviran za početak velikog turnira iz serije Masters 1000 u Monte Carlu. Hrvatski tenisač Marin Čilić nada se napokon boljem ostvarenju s obzirom kako su rezultati ove godine, nažalost, daleko ispod očekivanja hrvatskog sportaša. Od Monte Carla puno očekuje i srpski tenisač Novak Đoković, koji je također u velikom padu, Andy Murray uvjerljivo je vodeći tenisač svijeta te iz turnira u turnir povećava svoju bodovnu prednost. Iz drugog plana prijeti neuništivi Roger Federer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripreme za jaki turnir na zemlji, kojim počinju i pripreme za drugi Grand Slam sezone u Roland Garrosu, u završnoj su fazi. Kako bi se što bolje pripremili za zemljane terene vrhunski tenisači uglavnom treninge odrađuju međusobno, jučer su na Veliki petak zajednički trening odradili Novak Đoković, trenutno drugi igrač svjetske ATP ljestvice i najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, koji trenutno zauzima 8. poziciju svjetske rang – liste.  Nažalost, hrvatski tenisač, kako smo već pisali, u 2017. godini nema previše uspjeha, igrao je 12 mečeva i tek je ostvario pet pobjeda i sedam poraza. Marin očito traži pravu formu uoči Roland Garrosa, a onda i Wimbledona. U Londonu Čilić brani četvrtfinale. Prošle je godine Marin igrao veliko četvrtfinale protiv Rogera Federera, vodio 2:0 u setovima i izgubio praktički dobiveni meč. Podsjetimo, u posljednje tri godine Marin je igrao četvrtfinale najvećeg svjetskog turnira, dva je puta poražen od Đokovića i jednom od Federera.

Najveći uspjeh ove sezone Marinu Čiliću je polufinale u meksičkom Acapulcu, nažalost, u polufinalu ga je uvjerljivo svladao Rafael Nadal. S druge strane Đoković je nešto uspješniji, no, ako znamo koliko Đoković brani bodova iz prošle sezone njegovi ”uspjesi” to zapravo i nisu, iako je Đoković ove godine osvojio jedan turnir.

“Trening na zemlji s Marinom Čilićem. Odličan osjećaj’, napisao je Đoković na svom profilu, na kojem je i objavio video treninga s Marinom Čilićem. Inače, Đoković i Čilić nerijetko ističu da su u dobrim odnosima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.