(VIDEO) Novi Dinamov plavi 9: ‘Filmski scenariji, neočekivano, još ne mogu vjerovati’

Foto: Snimka zaslona

Na tiskovnoj konferenciji u Maksimiru Dinamo je predstavio iznenađujuće pojačanje, novu plavu devetku Marija Budimira. Radi se o 32-godišnjem igraču koji je na Maksimir stigao iz Rudeša. Predstavio ga je sportski direktor i nekoć trener te golman Dinama Marijan Vlak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“S obzirom na određene probleme unutar momčadi, ponajprije ozlijede, ukazala se prilika da angažiramo Marija. Nakon kvalitetne sezone u Rudešu, odlučili smo se za ovaj korak. Osim što će proširiti konkurenciju u momčadi, donijet će i novu dimenziju. Po profilu igrača razlikuje se od ostalih naših napadača. U ovih nekoliko utakmica do kraja sezone, dobili smo dodatnu kvalitetu, fokus nam je na prvenstvu i kupu te moramo poduzeti sve da osvojimo duplu krunu. Stoga je njegov dolazak dosta bitan”, kazao je sportski direktor kluba.

Što kaže iskusno novo Dinamovo pojačanje, koje je već odradilo dva treninga s prvom momčadi?

“Presretan sam zbog dolaska u Dinamo. Iznenađen sam, kad se samo sjetim da prije 10 mjeseci nisam igrao nogomet… Filmski scenariji, neočekivano. Još ne mogu vjerovati da se ovo događa, baš filmska priča. Kad sam prekinuo karijeru, nije mi bilo do igranja nogometa”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Dinamo će nositi dres s brojem devet. Devetku su nekoć u Dinamu nosili veliki centarfori golgeteri, poput Franje Mare Wolfa ili Snješka Cerina, Davora Šukera

“Bio je to prvi slobodan broj. Svaki igrač koji nosi dres Dinama ima dozu odgovornosti prema klubu, ne prema broju dresa”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budimir kaže kako je dobio veliki broj poruka podrške.

“Naravno, po cijeli dan zvoni telefon. Hvala svima, a komentari su da većinom ni oni kao ni ja ne mogu vjerovati da sam potpisao za Dinamo!”.

Inače, Mario je rođen u Sinju, odakle je i jedna od legendi Dinama veliki Slaven Zambata.  Budimir je rekao da će ga pitati za savjet kad za to bude prilike.  S 32 godine na leđima Mario je najstariji Dinamov nogometaš u ovom trenutku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Želim se zahvaliti Rudešu, klub koji je prihvatio rizik mene, uzeo igrača koji godinu dana nije igrao, stali su uz mene. Imam samo lijepe riječi za Rudeš”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.