(VIDEO) Oproštaj Rijeke od omiljenog igrača, tribine skandirale ”Župa, Župa”!

Foto: NK Rijeka

Nogometaši Rijeke na Rujevici su zatvorili pobjedom (3:1) protiv Varaždina jesenski dio sezone te su tako nastavili mrtvu trku s Hajdukom za drugo mjesto u ligi, a posljednju utakmicu za bijele odigrao je Dario Župarić, koji odlazi u MLS ligu gdje je potpisao za tamošnje Portland Timberse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije utakmice s Varaždincima zamjenik sportskog direktora aktualnog pobjednika Kupa Hrvatske, Ivan Mance, uručio je Župariću prigodnu sliku. Sasvim sigurno bit će to draga uspomena Dariju s obzirom da je na slici on kako sa suigračima slavi osvajanje prvog i jedinog naslova prvaka Rijeke uz natpis ”Hvala, Župa.”

Reagirale su skandiranjem i tribine Rujevice: ”Župa, Župa”, orilo se s tribina. Dario je za Rijeku odigrao 115 utakmica i zabio pet golova, ali i s Rijekom osvojio tri trofeja, jedan naslov prvaka Hrvatske te dva kupa. Od Rijeke se Župarić oprostio s kapetanskom vrpcom oko ruke, koju mu je samo za ovu posebnu prigodu prepustio Alexander Gorgon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je na YouTubeu objavila video na kojem se igrači opraštaju od Župarića, a iz priloženog se može zaključiti da je ”Župa” bio vrlo popularan u svlačionici Rijeke i to pod nadimkom ”drvo”, kao simbolika za čvrstog , borbenog igrača, čija tehnika nije baš najbolja.

U priloženom videu, objavljenom na službenom kanalu Rijeke, nalazi se i isječak s finala Kupa protiv Dinama prošle sezone, kada je Rijeka, predvođena Igorom Bišćanom, srušila prvaka. Tada je Župarić u svlačionici Rijeke pretjerao sa slavljem, suigrače je prskao aparatom za gašenje požara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.