(VIDEO) ‘Ovo je pljačka’: Pogledajte reakcije ogorčenih hrvatskih rukometaša i izbornika zbog suđenja tijekom dramatične utakmice protiv Njemačke’

Foto: fah

Pokazali smo karakter, a o sucima radije ne bih, kazao je nakon poraza od Njemačke i gubitka šanse za polufinale Svjetskog prvenstva u Koelnu kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska rukometna reprezentacija ostala je bez izgleda za plasman u polufinale svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj nakon što je u drugom susretu skupine I u Koelnu nakon velike drame izgubila od Njemačke sa 21-22 (11-11).

Hrvatska uoči zadnjeg kola protiv Francuske ima tri boda manje od Francuza i Nijemaca i više ih ne može dostići. Sada nam predstoji borba za plasman među sedam najboljih kako bi izborili kvalifikacije za Olimpijske igre 2020. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne znam šta bi rekao. Ne znam ni šta su sudili sad na kraju. Kontrafaul? Mislim da se u ovako važnoj utakmici domaćinu to ne sudi, pa i pred 50 tisuća ljudi. Još sam vruć i ne bi ništa rekao”, izrekao je kapetan Duvnjak, koji je postigao dva gola i bio je vidno umoran nakraju utakmice.

“Bit će jako teško protiv Francuza, a meni je sad jako žao jučerašnje utakmice i poraza od Brazila. S pobjedom protiv Brazilaca bili bi najmanje treći. Svaka čast cijeloj ekipi, pokazali smo baš pravi karakter, ovako odigravši nakon jučerašnjeg šoka, pred ovoliko navijača i protiv tako jakog protivnika. To mogu samo momčadi s karakterom i zato ćemo se boriti protiv Francuza za Olimpijske igre”, kazao je Duvnjak, koji igra za njemački Kiel i nije bilo njemačkog novinara koji ga nije zaustavio u prostoru za izjave.

Vori o sucima…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoćni trener Igor Vori zato je osuo paljbu po sucima.

“Prvo svaka čast dečkima, oni su za mene heroji. Nakon jučerašnjeg dana i poraza od Brazila, pražnjenja psihološkog, odigrati ovakvu utakmicu svih 60 minuta mogu samo heroji. A ono što su nam sudili i dosudili to je sramota za rukomet. Mi smo danas igrali protiv 20 tisuća ljudi u dvorani, njemačke reprezentacije i dvojice danskih sudaca. Vrlo loša reklama za rukomet, oni kao da su organizirali prvenstvo da bi se međusobno igrali, a onda su nam to trebali reći prije početka. Dečki su doživjeli tešku nepravdu, ima toliko problema i ozljeda, Duvnjak i Karačić su posve izraubani, ali nitko se nije požalio. Ali suci…ja nakon 20 gdina profesionalne karijere očito ne znam pravila rukometa”, ljutiti je bio Vori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željko Musa: ‘Protiv Brazila smo propustili šansu’

Željko Musa se još jednom osvrnuo na šokantni poraz od Brazila, koji je umnogome koštao Hrvatsku polufinala.

“Čestitali smo Nijemcima na polufinalu, mi smo jučer protiv Brazila propustili svoju šansu i zato su Nijemci ušli tako opušteno. Ovo je bila utakmica na jedan gol, na jedan šut i moglo je prevagnuti i na našu stranu. Mi nismo imali prava na poraz, borili smo se i dali smo sve od sebe i stvarno sam ponosan kako smo izgledali i igrali. Šteta što to nismo pokazali jučer”, kazao je Musa, dodavši kako prvenstvo još nije gotovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imamo još jednu utakmicu i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo Francuze i nagradimo sve ove ljude koje dolaze na utakmice i bodre nas. Dosad smo ovisili o sebi, a sad više to nije slučaj. Ako se postavimo na terenu kao danas, možemo pobijediti Francuze”

Červar izuzetno ljut na suce…

Dansku suci su večeras dijelili nepravdu i to na tako besraman način da je povrijeđena i Olimpijska povelja, ljuti je bio nakon poraza od Njemačke hrvatski izbornik Lino Červar.

Izbornik Červar nakon utakmice obrušio se na danski sudački par Gjeding-Hansen i njihovih nekoliko odluka u zadnje dvije i pol minuta koje su sve otišle na njemačku stranu.

“Ovo svjetsko prvenstvo je ujedno i kvalifikacijsko za Olimpijske igre u Tokiju. A ja sa 45 godina trenerskog iskustva mogu reći da je narušena olimpijska povelja, pravo svakog sportaša na ravnopravnost. Nema u sportu malih i siromašnih zemalja, ba ne bi tako trebalo biti, a dansku suci su večeras jako oštetili hrvatsku reprezentaciju i ugrozili moje i pravo mojih igrača na Olimpijske igre. Ne mogu amateri odlučivati o sudbini sportaša”, žestio se Červar na službenoj konferenciji.

“Ja nikog nisam uvrijedio, a nisu ni moji igrači. Ali način kako nas je besramno pokrao ovaj nazovi najbolji sudački par na svijetu. Oteli su nam pobjedu. A mi smo zadnjih deset godina dvaput bili domaćini SP i EURA, pa pitajte sve jesu li suci krali u našu korist kao što je slučaj tu. Ovi suci se trebau sankcionirat, a neki su nas savjetovali i da povučemo ekipu sa prvenstva. Onakav prekršaj nad Duvnjakom, pa to je bilo očito”, kazao je Červar, nastavivši jaki je čestitao njemačkom izborniku Prokopu i igračima, te izjavio da oni nemaju ništa s onim što ga izjeda.

“Jako sam ponosan na igrače, igrali smo obranu fantastično, iako smo bili bez Cindrića i sa vrlo rovitim Duvnjakom. Danas smo zaslužili pobjedu, u to sam uvjeren kao što sam priznao da su Brazilci zaslužili pobjedu jučer. Dečkima nije lako, stišću zube, bore se protiv europskih i svjetskih prvaka, a onda ih još suci pokradu”, zaključio je Červar.

Horvat ‘žalostan zbog nekih stvari’

Zlatko Horvat na službenoj konferenciji jedva je smogao snage kazati da je odigrala odličnu i borbenu utakmicu, no da je i vrlo “žalostan zbog nekih stvari’

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.