(VIDEO) Pletikosa u emisiji Stadion komentirao Dinamove greške, novog trenera, Leticu…

Foto: snimka zaslona

Nogometni vikend iza nas bio je uistinu zanimljiv. U domaćem nogometu očekivali smo mirno kolo, no bilo je iznimno uzbudljivo, a još je u sjećanju i derbi Rijeka – Dinamo. Uz Roberta Jelečevića u emisiji Stadion bili su i sve to komentirali i analizirali Stipe Pletikosa i Mateo Beusan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://video.hrt.hr/1203/stipe o livakovicu.mp4

Dinamo nevjerojatno puno griješi

“Utakmica Hajduka i Istre bila je nevjerojatno iskustvo, jedan nogometni detalj kakav u siromaštvu naše lige nismo navikli gledati, a koji je skrenuo pažnju cijelog svijeta”, rekao je u uvodu Pletikosa o poljudskoj utakmici, koju je promatrao s tribina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Rijeka je iz četiri udarca zabila četiri gola. Kao što je rekao Kek, uzela je ono što je Dinamo ponudio. Individualne pogreške Dinama stvarno su bile nevjerojatne, od pogrešnog ispucavanja Livakovića do bezbroj pogrešnih lopti, preko jednog pogrešnog dodavanja Mora, do nepotrebnog drugog žutog Leškovića”, komentirao je Stipe Pletikosa sudar Rijeke i Dinama.

Osvrnuo se na slabu formu Dinamovog vratara, ali i izazov koji mu dolazi s poljudskih vratnica.

Livaković nije u formi, a Letica mu prijeti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Livakoviću je ovo već treća utakmica da nije na nivou na kojem smo ga navikli gledati. I ovdje je kod slobodnog udarca mogao bolje reagirati. Mislim da se radi o odrastanju, mislim da on ima kvalitete da izađe iz ovoga još jači nego što je sad.”

Moželi li Livaković usprkos tome na SP u Rusiji?

“Mislim da može, iako Letica stvarno navire jako brzo i izaziva Livakovića na poziciji trećeg vratara. Letica je ključan igrač Hajduka danas. Livaković će morati reagirati vrlo brzo da zadrži poziciju trećeg vratara reprezentacije”, smatra bivša jedinica Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O nedosuđenom kaznenom udarcu na Gavranoviću u derbiju na Rujevici Mateo Beusan kratko je rekao: “Prekršaj i sudac je pogriješio što nije dosudio prekršaj za kazneni udarac.”

Ni pet pobjeda Lokomotive nije dovoljno

Nakon poraz od Rijeke, Dinamo je prvi put u povijesti HNL-a izgubio bodove i protiv Lokomotive. Pletikosa kaže: “Mene ni pet pobjeda Lokomotive ne bi uvjerilo da njihov odnos ima smisla, jer kad jedna momčad protiv druge od mogućih 78 osvoji 76 bodova, kad ima skoro 200 prelazaka iz jedne ekipe u drugu, onda me stvarno žalosti što moramo razgovarati o takvim stvarima.”

“Dinamo se previše oslanja u napadu na individualnu kvalitetu, koju i posjeduje, no to u europskim, a u zadnje vrijeje i u ovirima HNL-a nije dovoljno. Kad ekipa ima ambicije i snage razgolititi slabosti DInama onda imaju puno problema”, dodao je o igri Modrih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurčeviću je Dinamo u ovom trenutku dobra prilika

“Jako mi je žao kad vidim kako kod nas često treneri mijenjaju pozicije i dobivaju otkaze. Marija znam jako dobro jer smo zajedno igrali u reprezentaciji, velik je radnik, ali mislim da je preskočio nekoliko stepenica razvoja u karijeri”, komentirao je odlazak s klupe Dinama Marija Cvitanovića.

Za novog trenera Dinama Nikolu Jurčevića je rekao: “Ovo mu je dobra prilika, jer ima još kakvu-takvu prednost pred Hajdukom i ostalim pratiteljima. U zadnjim utakmicama se vidi da je momčad jako bezvoljna, što je stvarno iznenađujuće, trebali bi uživati u nogometu.”

Žalosti me da Letica nije ranije prepoznat od struke Hajduka

Za Karla Leticu interesira se Real, a mladi vratar odmah je po objavi te vijesti zabio gol za pobjedu u petoj minuti sudačke nadoknade.

“Najluđi gol, san koji se ostvario”, rekao je Letica, a Stipe Pletikosa o najvećem otkriću sezone na Poljudu misli: “Žalosti me što on nije prije prepoznat od struke Hajduka. Ja sam imao sreću da me prepozna Ivan Katalinić. Karlo zbilja zaslužuje ovu pažnju koja se stvorila oko onjega i mislim da će se dobro nositi s njom. Njemu je glava na mjestu i znat će se nositi s tom pažnjom.”

Beusan “odobrio” produženu sudačku nadoknadu u dvoboju Hajduka i Istre

O četiri minute nadoknade u utakmici Hajduk – Istra Oko sokolovo Mateo Beusan je rekao: “Po naputku UEFA-e sve dok lopta ne napusti igralište ili granice kaznenog prostora sudac mora dozvoliti nastavak.”

http://video.hrt.hr/1203/stipe o lokomotivi.mp4

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.