(VIDEO) ‘Prebacilo ga’: Navijaju li ”svi u kockastim dresovima za jugoslavensku reprezentaciju”, kako tvrdi SDP-ovac Nenad Stazić?

Foto: Snimka zaslona

I dok cijela Hrvatska, uključujući i iseljenu, protjeranu Hrvatsku, navija za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, koja sjajnim igrama niže pobjede na Svjetskom prvenstvu u Rusiji te oduševljava cijeli svijet, neki u Hrvatskoj misle drugačije. Naime, ima onih koji su se posljednjih dana u potpunosti pogubili šokirani masovnom podrškom hrvatskog naroda Vatrenima i briljantnim predstavljanjem naših sportaša naše domovine na najvećem sportskom događaju godine. U pravu je poznati i uglednik kolumnist Ivica Šola, koji je, između ostaloga, rekao kako je izbornik Zlatko Dalić najbolji hrvatski ministar vanjskih poslova. No, nekima ova činjenica očito nije baš najbolje ”sjela.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> (VIDEO) U Saboru niz ljutitih replika izazvale riječi Nenada Stazića

Posebno se u Hrvatskom saboru istaknuo saborski zastupnik SDP-a, Nenad Stazić, inače poznat po teškim riječima, nemilosrdnom etiketiranju političkih protivnika,  neistomišljenika, pa i otvorenom govoru mržnje.  Naime, Stazić je u, nažalost, gotovo praznom Saboru, na svoj način prokomentirao pozitivnu atmosferu koja trenutno vlada u zemlji, a zbog vatrenih pobjeda u dalekoj Rusiji, na Svjetskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Svi u kockastim dresovima, svi navijaju za jugoslavensku reprezentaciju”, rekao je Stazić u Hrvatskom saboru. Je li Stazić uopće bio svjestan trenutka, kad je to govorio u čijem parlamentu, koje države, je sjedio?  Inače, ”kockasti dresovi”, ili dresovi u bojama hrvatskog grba, simbol su hrvatske nogometne reprezentacije još od ranih devedesetih i prve međudržavne utakmice hrvatske reprezentaciju protiv SAD-a 17. listopada 1990. godine u Zagrebu, na Maksimiru.

> Ivica Marijačić: Svatko bi pobjegao iz države u kojoj se veliča zločinački jugoslavenski režim, a HDZ-ovom premijeru važniji je čelnik SDSS-a od 400 tisuća Hrvata

”Prebacilo ga”, očito, kako bi rekao izbornik Dalić najavljujući osminu finala SP-a protiv Danske, a nakon pobjede protiv Islanda. ”Moramo ostati mirni, dostojanstveni, ponizni, ne smijemo dopustiti da nas prebaci”, kazao je, između ostaloga,  Dalić u Rusiji. Neke  je očito ”prebacilo”, ali u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Hrvatska se, kao malo kada, ujedinila oko svojih Vatrenih. Daliću je uspjelo ono što do sada, a nakon predsjednika dr. Franje Tuđmana devedesetih, niti jednom političaru nije uspjelo i to nekima očito smeta, čak i više nego što su spremni u ovom trenutku priznati.

> Nevenka Nekić: Nemamo Hrvatski državni sabor

Iako se stječe dojam kako su žestoki kritičari Vatrenih donekle utihnuli, ustuknuli uslijed pozitivne energije koja vlada diljem zemlje, mnogi će reći da to možda i nije točno. Naime, možda su se tek privremeno povukli na pričuvne položaje čekajući eventualni poraz hrvatske reprezentacije i novu priliku za nove, još žešće i još jače napade? Naravno, i uvrede te govor mržnje, ide to sve jedno s drugim. Nažalost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.