Ivica Marijačić: Svatko bi pobjegao iz države u kojoj se veliča zločinački jugoslavenski režim, a HDZ-ovom premijeru važniji je čelnik SDSS-a od 400 tisuća Hrvata

Foto: Fah; fotomontaža: Narod.hr

Kad mladi Hrvati vide da jedan Stazić cijeli život ima enormnu plaću, a ništa ne radi osim što veliča zločinački jugoslavenski režim i javno žali što nije ubijeno više Hrvata, te da je HDZ-ovom premijeru važniji Milorad Pupovac, čije sve želje ispunjava, od 400 tisuća Hrvata, jedino što mogu poželjeti jest da pobjegnu iz takve države. Nema domoljublja koje ne će pokleknuti pred takvom pojavom stimulirane izopačenosti, piše Ivica Marijačić u Hrvatskom tjedniku od 7. lipinja 2018.

> (VIDEO, FOTO) Narod odlučuje: Uz pjesmu Lijepa li si i skandiranje ‘Hrvatska, Hrvatska’ predani potpisi Hrvatskom saboru

> (Video) Pupovac Culeju: “Ne javljajte se na temu Jasenovca”, Culej Pupovcu: “Srami se, ti ćeš mi pričati o žrtvama..”

Političko i civilizacijsko dno

Odavno je SDP dotaknuo političko i civilizacijsko dno i nije se trebao dogoditi primitivni istup saborskoga zastupnika Nenada Stazića da bi se spoznala ta istina. Za tu je političku stranku pogubno da je stanje u njoj i dalje beznadno i da nema snage koja bi napravila oštar odmak od krvave i sramotne prošlosti. Da ima snage, Stazić bi ekspresno bio isključen iz stranke. Nije dobio ni opomenu za svoju izjavu u kojoj je požalio što partizani 1945. nisu ubili više Hrvata, zapravo izrazio je žaljenje što ih nisu pobili sve.

> Javor Novak: Hajka po metodama komunističke Borbe – trebamo žrtvovati Vukića, a ne osuditi Stazića

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković prošloga je tjedna napravio oštru moralnu ogradu od Nenada Stazića poručivši mu da ga može biti sram zbog te izjave. No to je nedostatna i posve benigna reakcija, prvo, zato što Stazić nema nikakvih moralnih prijepora u sebi takve vrste jer je, jednostavno, odgojen i oblikovan na jugoslavenskim, komunističkim i partizanskim vrijednostima pa sve što je za prosječno uljuđenoga hrvatskoga čovjeka sramota, za jednoga komunista je – ponos.

> (VIDEO) General Glasnović u Saboru o Staziću, Zakonu o referendumu i odnosu prema dijaspori: ‘To pokazuje da nismo dostigli najnižu civilizacijsku razinu’

Komunistički i partizanski sustav vrijednosti nikada nije moguće usuglasiti s humanističkim sustavom zato što je komunizam sam po sebi i u sebi zlo. Na žalost, devijantne osobnosti dio su naše stvarnosti. Nema koristi, dakle, od Jandrokovićeve moralke. Prava bi reakcija bila da se Staziću žurno ukinuo saborski imunitet koji ga štiti od kaznenoga progona za neka djela.

> Stazić objavio da Tito nije ubio dovoljno Hrvata 1945. referirajući se na hrvatske branitelje, a onda se čudi reakcijama…

Međutim, upozorili su već mnogi, imunitet ga ne štiti od konkretnoga kaznenoga djela širenja mržnje i veličanja zločina. Teško je bilo očekivati i partijsku osudu Nenada Stazića s obzirom na to da je predsjednik “partije” Davor Bernardić istodobno bio u Kumrovcu na sablasnome okupljanju balkanskih političkih luzera koji svake godine sa zastavama i znamenjima krvave i propale Jugoslavije obilježavaju tzv. dan mladosti, rođendan jugoslavenskoga diktatora Josipa Broza Tita, masovnoga ubojice hrvatskoga naroda.

> Pučka pravobraniteljica zaprimila tri prijave protiv Nenad Stazića

Prijetnje, pozivi na ubojstva i ritualna klanja hrvatskih pojedinaca i masa postali su dio SDP-ove unutarstranačke dinamike. SDP se voli kititi da je ljevičarska stranka, što zapravo ni po čemu nije osim što ljevičarstvo crpi iz vlastite empatije prema komunizmu i opravdavanja masovnih zločina nekakvim višim ciljevima. Već smo jednom zbirno objavili dio tih prijetnji, sada ih ponavljamo da se vidi taj morbidni kontinuitet stranačke baze i vrhuške.

> UUHBDR: ‘Stazić poziva na progon hrvatskih branitelja i genocid, pozivamo institucije da mu ukinu imunitet i procesuiraju ga’

Nikomu se ništa zbog toga nije dogodilo, nitko u SDP-u nije ni opomenut, a kamoli isključen. I dok ta stranka prednjači u optužbama Hrvatske za tzv. fašizam i netoleranciju, postupno shvaćamo kako je riječ o klasičnoj projekciji vlastita ponašanja na druge, odnosno praksi da se, dok se vlasi ne dosjete, vlastita mračna dimenzija politike prilijepi drugima. SDP-ova apologija Titovih i jugoslavenskih zločina nad hrvatskim narodom nije problem samo stranačkoga vodstva SDP-a, nego i cijeloga društva dok god se ne zabrani ta stranka.

> Pater Ike Mandurić: ‘Ako i kad neki antifašist primjenjuje fašističke metode, što je on onda?’

Utoliko više, što nitko ne reagira iz sustava vlasti. U slučaju Nenada Stazića reagirala je predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović usporedivši ga sa zloglasnim Aleksandrom Rankovićem koji se žalio da je premalo ubijeno Hrvata.

Analogija je točna, ali i ona je beskorisna. Možda bolje ikakva reakcija nego nikakva jer od anacionalnoga predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića nismo čuli ni riječi komentara. Da je netko javno požalio što nije ubijeno više Srba u nekome od ratova, Plenković bi danonoćno terorizirao hrvatski narod i podanički gmizao pred svakim činovnikom. Ovo je izopačena Hrvatska, dakle, u kojoj Stazićev skandal prolazi bez nikakvih posljedica, on je i dalje povlašteni član političke strukture s unosnim primanjima i povlasticama (od kojih je ljetovanje na Brijunima za sedam kuna samo jedna od tih povlastica) o kojima ljudi mogu samo sanjati.

> Peternel: ‘SDP još nije izbacio Stazića – zaslužuju nestati s političke scene kao prav(n)i nasljednici rigidnih komunista’

I kad mladi Hrvati vide da jedan Stazić, s primanjima i do dvadesetak tisuća kuna svakoga mjeseca, ništa ne radi osim što veliča tuđinski režim i zločinačke pokrete te javno žali što nije ubijeno više Hrvata, te da je, s druge strane, HDZ-ovu premijeru Andreju Plenkoviću draži Milorad Pupovac, čije sve želje ispunjava, čak i od 400 tisuća građana koji su potpisali referendumske inicijative, te će na zahtjev Pupovca Plenković učini sve da ne dopusti referendum, onda je zaista jedino što mladi u Hrvatskoj mogu poželjeti da pobjegnu iz takve države. Nema domoljublja koje ne će pokleknuti pred takvom pojavom stimulirane izopačenosti u SDP-u i HDZ-u.

> Pogledajte koga je sve Stazić napadao!

Bit je u tome, dakle, da je prema Staziću dužna reagirati pravna država. Istoga dana Stazić je trebao biti pritvoren, a to što nije, znak je razorenosti hrvatske pravne države. Hrvatska je trebala munjevitu reakciju MUP-a i Dorha, ali na čelu ili u vrhu tih službi ima bivših suradnika Udbe pa je to teško očekivati, a tu smo opet na problemu neprovedene lustracije čemu Hrvatska iz dana u dan plaća danak u osiljenim jugonostalgičarskim kadrovima koji Hrvatsku drže prikovanu za dno europskoga razvitka, društvenoga i gospodarskoga.

Tako će biti sve dok na vlast ne dođe autentična hrvatska politička garnitura koja će se bez milosti obračunati ili raščistiti sa svim demonima prošlosti, koje zaziva Stazić u SDP-u, ali i Plenković u HDZ-u, i pružiti mladima barem nadu da vrijedi ostati u Hrvatskoj i graditi budućnost. Dok se to ne dogodi, mladi će odlaziti iz Lijepe Naše, a sve se više čini da to i jest cilj, odnosno model demografske destrukcije Hrvatske, od strane hrvatskih neprijatelja.

Je li DORH pokrenuo postupak za sankcioniranje ovih primjera govora mržnje?

Nenad STAZIĆ, saborski zastupnik SDP-a, u svibnju 2018. : “Izgleda da u svibnju 1945. ratni pobjednici ipak nisu posao obavili kako ga je trebalo obaviti.”

> Na najavu prosvjeda protiv Istanbulske poručila: ‘Treba sve vas u duboku jamu’

Sandra URANJEK VARGA, profesorica hrvatskoga jezika iz Osijeka (SDP) u ožujku 2018. protivnicima Istanbulske konvencije (naknadno tvrdila da joj je status hakiran):

“Koliko budala ovdje ima. Ja dolazim kao sotona da vas sve pocmekam dobrim rafalom. Treba sve vas u duboku jamu…”

> Culej ministrici Divjak o profesorici iz Osijeka: ‘Nadam se da ćete biti brzi kao kod slučaja vjeroučitelja’

….

Nikša Klečak, Dubrovnik, 2014.: “Mig ne da ne zna čuvati hrvatsko nebo, nego je opasnost za hrvatsku zemlju. Jedino da je pao u Čavoglave.”

> Gredelj: Poželjeti da MIG hrvatske vojske padne na skup od sto tisuća ljudi, znači poželjeti smrt tim ljudima

Gordan Bičak, Varaždin, 2017.: “Hasanbegović, Stier i Esih te njihova družba, dokaz su da partizani na Bleiburgu ni u poslijeratnoj Jugoslaviji nisu obavili posao kako treba… Previše je te fašističke bande ostalo na životu i posijalo svoje sjeme zla koje sada želi vratiti Hrvatsku i hrvatski narod u godine sramote i mraka… Tko nam pokuša skinuti tablu s imenom Tita na Trgu maršala Tita u Zagrebu, ne će dobro proći. Osobno, prvi ću ga u tome spriječiti… Bit će krvi i padat će glave. A sad neka ovaj post shvati kako tko želi”.

> SDP-ov načelnik općine Tisno Ivan Klarin: Biskup Košić namjerno iritira hrvatsku javnost

Ilija Komšić, Tisno, 2017.; “Zaklat ćemo tebe i sve takve idiote uskoro” (msgr. Košiću)

Ilija Komšić, Tisno, 2016.: “Smrt fašizmu i tebi, kurvetino! Jebali ti 4 miliona hrvata mamu smrdljivu. Obisit ćemo te za jaja od konja bana Jelačića“ (Željki Markić)

> Zbog prijetnji saborskoj zastupnici – 35 dana u pritvoru, a za prijetnju ubojstvom sisačkom biskupu – sloboda

Ivan Botica, Korčula, 2015. ”Konačno mogu otvoreno s ponosom reći da ja ovu državu ne volim i gotovo! Crkni fašistička, homofobna tvorevino, ako ne možeš bolje i drugačije.”

Milijana Mihaela, Zagreb, 2017. “Danas slavimo dan kad smo pobili nedovoljan broj zločinaca. Ali slavimo…ipak su mnogi koljači pali…”

> U ime obitelji: HND relativizirao nedemokratsko postupanje SDP-ove gradonačelnice

Kristina Ikić Baniček, Brezovica, 2017.: ” Ne može se biti antifašist prema potrebi, ili si antifašist ili si fašist… Smrt fašizmu, sloboda narodu”.

> Biskup Košić: Sisačka vlast zabranila postavljanje spomenika kardinalu Stepincu ispred sjedišta Biskupije

* Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala Narod.hr

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hrvatski tjednik