(VIDEO) Rakitić o pobjedi protiv Reala i zašto je “očitao bukvicu” sucu

Foto: snimka zaslona

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, koji je bio strijelac jednog pogotka za Barcelonu u pobjedi 3-2 nad Real Madridom, kazao je da je pobjeda protiv najvećeg rivala uvijek važna, pa makar se radilo o prijateljskoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vidjet ćemo što će biti u španjolskom superkupu, ali pobjeda u El Clasicu je uvijek važna, daje nam puno samopouzdanja”, izjavio je Rakitić nakon utakmice odigrane u Miamiju.

Barca je povela u 3. minuti golom Lea Messija, a na 2-0 povisio je Ivan Rakitić u 7. minuti, odlično pogodivši sa vrha kaznenog prostora. Real je smanjio u 14. minuti, kada je Mateo Kovačić prošao kroz vezni red Barce i sa 18 metara pogodio mrežu. Europski prvak došao je do izjednačenja u 36. minuti, a ponovno je u glavnoj ulozi bio Kovačić. On je poveo kontranapad Reala i na kraju je uposlio Marca Asensija, koji zabija za 2-2. No, do pobjede je ipak došla Barcelona, a pobjednički gol zabio je Piqué u 50. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dojam je pozitivan, dobro smo vježbali na pripremama, pa smo i utakmice odigrali dobro. Tri pobjede zaredom daju nam puno samopouzdanja”, kazao je Rakitić. Barcelona je na pripremama pobijedila Juventus, Manchester United, te europskog prvaka Real Madrid.

U noćašnjoj utakmici nakon jednog prekršaja Rakitić je “očitao bukvicu” sucu Jairu Marrufou.

“Raspravljali smo oko prekršaja i još nečega, a sudac je htio biti superioran, a pogriješio je. Poznato je da je mene jako teško izbaciti iz takta, ali sudac me je tri puta uvrijedio, i to prilično teško. Treći put mi je prekipjelo. Imam veliko poštovanje prema sucima, ali ne podnosim uvrede”, rekao je Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.