(VIDEO) Reakcije nakon šokantnog debakla prvaka Europe: Liverpool pao poslije 44 utakmice bez poraza…

Foto: Twitter

Kako smo već pisali nogometaši Liverpoola doživjeli su težak i šokantan poraz u sklopu 28. kola engleskog prvenstva. Naime, prvak Europe poražen je na gostovanju kod Watforda sa čak 3.0. Prvi je to poraz lidera engleskog prvenstva u sezoni, tim je porazom i završen nevjerojatni niz momčadi Jurgena Kloppa od čak 44 utakmice bez poraza. Naime, posljednji puta Liverpool je doživio poraz 3. siječnja 2019. godine kada su poraženi na Etihadu. Večeras je prvak Europe okončao nevjerojatan niz od 18 uzastopnih pobjeda u Premiershipu. Prema zakonu velikih brojeva i poraz je jednom morao doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice bilo je zanimljivo čuti što je o ovom ipak iznenađujućem porazu kazao trener Liverpoola, Jurgen Klopp.

“Napravili su točno ono što su planirali i htjeli napraviti protiv nas, mi nismo. Tako funkcionira nogomet. Prvo poluvrijeme bilo je iznimno teško za nas, puno drugih lopti, trčanja gore-dolje, imali smo loptu, ali nismo slali ubačaje iz pravih pozicija, nismo birali prave pozicije za udarce, prilike protiv ovako dobrog, organiziranog protivnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moramo prihvatiti poraz iako nam nije lako, ali je isto tako dokaz da nismo bili dovoljno dobri večeras. Uvijek je jako teško biti poražen, ali moramo to prihvatiti. U ovakvim utakmicama treba se boriti. Gubili smo 3:0, ali i dalje smo se trudili, nitko nije bio frustriran i nabijao loptu.

Ako pobijediš, dobro je, ali ako izgubiš pokušaj se u tome ponijeti na pravi način i prihvatiti to muški”, kazao je njemački strateg.

Zanimljive su i reakcije nekih igrača Liverpoola, stoper Virgil Van Dijk:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zasluge idu Watfordu, odigrali su dobro, dosta su se borili, bili disciplinirani i postigli tri pogotka. To je realnost, a mi nismo mogli pronaći put kroz sve to. Bilo je jako teško, ali moramo bolje. Ubačaji sa strane? Moramo pogledati što se točno dogodilo, nema prostora za paniku. Ne želimo primati golove, pogledat ćemo i analizirati što je bilo, ne želimo paničariti.

Rekordi i priče o rekordima samo su medijske priče. Mi se trudimo pobijediti svaku utakmicu koja nam slijedi. Fokus je sada na idućoj utakmici. Moramo ostati ponizni i raditi snažno za iduću utakmicu.”

Razloga za zadovoljstvo, pa i ponos, nakon velike pobjede imao je trener Watforda, Nigel Pearson…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bilo nam je teško u proteklim tjednima pronaći pravu formu i pretvoriti utakmice u pobjede. Mislim da smo danas odigrali najbolju utakmicu ove sezone. Moraš se izboriti za ovako veliku pobjedu protiv kluba kao što je Liverpool. Igrači su bili fantastični u smislu kohezije na terenu. Pokazali su jako puno discipline kad nisu imali loptu, ali isto tako su stvarali probleme Redsima tijekom utakmice zbog predanosti koju su pokazali.

Otkad sam stigao vidio sam što su sve sposobni ovi igrači. Imamo jako talentiranu grupu igrača, a na kraju krajeva i skupinu jako dobrih ljudi. Mislim da će igrači dobiti na samopouzdanju nakon današnje pobjede. Nadam se da će nam ovo preokrenuti sezonu i usmjeriti je ka nečem boljem, pogotovo kad smo u borbi za ostanak. Mislim da je važno zadržati mirnoću”, poručio je Pearson.

Kapetan Watforda, Troy Deeney, kazao je da je ovo bila najbolja utakmica Watforda poslije dugo vremena.

“Proteklih tjedana smo se osjećali nesretno na trenutke. Nitko nam nije dao šansu, niti se nadao da možemo izvesti ovo protiv Liverpoola. Svaki pojedini igrač Watforda danas pokazao je kvalitetu. Redsi su sjajni, osvojit će, ne samo ligu, nego i puno drugih trofeja, ali mi želimo da se govori o nama nakon ove utakmice, a ne o Liverpoolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Realisti smo, znamo da nismo tehnički ni blizu dobri kao oni. Znamo u kakvoj smo poziciji u prvenstvu i da se borimo za sve. Samo smo radili ono što i inače radimo. Rezultati nam ranije nisu išli na ruku, ali ovo je bio veliki dan za nas.”

Golman Watforda, Ben Foster,  poručio je kako je Liverpool jedna od najboljih momčadi koje ćete ovih dana vidjeti te da je pobijediti ih sjajan osjećaj.

Zašto ovo ne možemo raditi svaki vikend? Tako je lagano – imali smo plan i držali se njega cijelo vrijeme. Liverpoolov napadački trojac morao se spuštati duboko u svoju polovicu kako bi primio loptu i to je bio znak da naš plan djeluje. Ismaila Sarr je luđački talentiran, toliko je miran kad je u šansi ispred gola, a toliko brz. On naprosto zuji po terenu”, smatra je Foster.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.